Nu Te Cred! imi poti dovedii.un link ceva?
Conform OUG 195/2002, astfel cum a fost modificata si completata prin L.203/2012, Anexa nr.1 si art.6, pct.21, citez:
"Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art.20 alin. (2), se definesc astfel:
a) categoria AM: mopede;"
"21. moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare;"
Imi mai poti spune cate tari..mai au astfel de legi?
Multumesc!
Nu cunosc legislatia in materie rutiera din alte tari dar ne-am aliniat unor directive europene.
Totul se aliniaza directivelor Europene Doar Salariile noastre nu!
)))))
Bună!
Din câte ştiu eu, nu îţi trebuie permis însă trebuie să ai vârsta de 16 ani. Sper să nu mă înşel.
Pa-pa.
Bicicleta cu motor? Nu nu-ti trebuie permis. Daca te referi la mopeda lucrurile se schimba putin
Ba da! eu am bicicleta cu motor si am primit amenda 400 lei ca nu aveam permis! iti TREBUIE PERMIS
Serios? in ce oras stai.da mi mesaj privat daca nu vrei sa...
Eu?
Pai scuze ca ma obligi sa te fac prost uitate ce inseamna moped si ce inseamna bicicleta cu motor care prin constructie nu depaseste o viteza mai mare de 25 km pe ora,,, si atunci sti daca meritai amenda sau nu
Ba nu! Ai primit amanda pentreu ca esti prost, nu pentru ca nu ai permis de biciclrta cu motor!
Salut! Din cate stiu eu, trebuie sa ai 16 ani pentru a putea circula cu bicicleta pe strada, nu permis.
"Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art.20 alin. (2), se definesc astfel:
a) categoria AM: mopede;"
"21. moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare;"
1 LA MANĂ BICICLETA NU DEPĂȘEȘTE 350 KG
2 LA MANA BICICLETA NU E MOPED.
Lucian_Marius_1992 întreabă: