anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate bunica mea sa voteze duminica impreuna cu mine si mama mea?

37 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Persoanele cu dizabilitati de vedere pot fi insotite in cabina de o alta persoana (numai o persoana), cu aprobarea biroului electoral al sectiei de votare, conform legii nr.115/2015, citez:
"ART. 90
  (1) Prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă.
  (2) Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el. Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor."

| KodrutZ a răspuns:

Aveti grija sa nu votati iar cu criminalii astia din trecut. In multe zone au aparut independenti care nu au facut niciodata politica si se implica tocmai fiindca multi dintre ei au facut treaba la privat si vor sa aduca experienta aia la stat.

Răspuns utilizator avertizat
| KodrutZ a răspuns (pentru mafiot1):

Las' sa voteze mosnegii cu psd-ul. Si dupa aia plinge-te ca nu ai joburi si se traieste nasol la noi.

| pufulescu a răspuns (pentru KodrutZ):

Lasa ca te-au umplut Iohanis plus " guvernul meu " de joburi!
Plin e, plin ochi de joburi si joabe!

| KodrutZ a răspuns (pentru pufulescu):

A inceput sa se miste lupta contra mafiei de peste tot. Au inceput medicii sa vorbeasca. Lumea a prins curaj, asta e cel mai important. Si ponta ti-a dat milionul ala de joburi promise, de aia mori de dorul lui, nu? Plus de asta, noua legislatie fiscala e mult mai ok pentru srl-uri/freelanceri ca inainte. Dar nah, ce sa stii tu. "Sa vina guvernul sa ne dea, sa se faca" Guvernul nu trebuie decit sa faca cit mai usor pentru oricine sa inceapa ceva legal, pe cont propriu, din care sa traiasca onorabil.

Asa e cum spui tu... Fa-ti srl ca te tin astia in brate :-D! Sa-mi povestesti dupa un an ce bine e sa fii "patron".

Nu trebuie' sa ma tina in brate nimeni, ca nu am locatie marfuri sau alte chestii. Pur si simplu ma intereseaza sa pot sa am cardul ala de sanatate si niste bani impozitati fara durere de cap.
P.S. Recunosti ca votezi cu psd-ul?

Hm daca tu ai impresia ca guvernul, de orice culoare, este interesat sa miste economia Romaniei fa ce vrei ca nu faci cu munca mea.
P S : nu votez cu nimeni, sunt in strainatate. Puteti sa puneti si pe Nicusor de la Braila la conducere, am renuntat la ideea de a ma mai intoarce sa traiesc in tara.

Ah, tu esti printre parieristii aia de afara. Din fericire, cunosc foarte multi care sint pe afara dar nu au inceput sa injure ce e aici din secunda doi in care au ajuns, acolo isi dezvolta niste abilitati pe care aici nu aveau unde/cum, aduna un capital, si se vor intoarce. Si privesc treaba realist, mai exact cu speranta. Asta e cel mai important capital pe care il pot aduce de afara. Cei ca tine, indiferent ce au realizat financiar acolo, vor ramine doar niste nulitati.
P.S. Guvernul nu trebuie' sa miste nimic in mod deosebit, trebuie doar sa eficientizeze aparatul birocratic si atit. Incearca sa urmaresti un pic stirile. Guvernul asta chiar face ceva, de aia vor nemernicii sa il dea jos. Eu nu vreau sa imi dea nimic, vreau doar sa ma lase in pace sa fac bani si nu sa plimb hirtii de-aiurea cind pot face totul din fata calculatorului. Sau ar trebui sa pot face...winking

Merci prietenas, parerile neaose ale romanilor sunt medicament :-D

Mdah, magic. Daca tot nici macar nu votezi si nu ai de gind sa te intorci, de ce puii mai vii pe aici? De ce nu renunti la cetatenie? Stai linistit in cornul abundentei acolo si gata.

O sa mai vin prin tara cat timp imi traiesc parintii, nu pot sa ma fac ca ploua pe subiectul asta. In afara de familie nu am absolut nici o legatura fizica sau psihica cu tara, cat timp am trait acolo am primit doar palme si flegme de la societatea romaneasca bolnava!
La alegeri nu votez fiindca nu este sectie de votare unde sunt, trebuie sa platesc transportul pana la cea mai apropiata. Ohoo, la cetatenie as renunta si azi dar nu am implinit perioada de 5 ani necesara ca sa depun cerere pentru noua cetatenie.

Mdah, tipic. Presupun ca nu te-ai scolit acolo de la zero si tot de aici aveai bazele. Plus ca ai legatura cu parintii, macar pentru ei ai putea da citiva dolari si sa votezi.
P.S. Societatea e bolnava per total, dar exista semne pozitive. Totul e sa vrei sa le vezi. Nu, nu sint idealist si nici optimist peste masura.

Nu, nu se "vindeca" nimic in Romania, este wishfull thinking ce faci tu! Miscari spre bine au mai fost dar s-au prabusit si s-a ajuns la situatii mai rele ca inainte.
Din interior nu exista vointa de a pune lucrurile in ordine si din exterior in nici un caz nu va veni vreo schimbare, restul UE nu vrea o Romanie puternica, nu au nevoie de concurenta ci doar de o colonie de exploatat si forta de munca ieftina si educata. Ati pus un neamt presedinte degeaba... ba nu degeaba, le-ati facut perfect jocul colonialistilor de la Bruxelles. Daca vreti o Romanie puternica puneti pe cineva ca Viktor Orban al Ungariei.

Nimic, niciodata, nicaieri nu a progresat cu astia care il iau pe nu in brate. Vointa de a pune lucrurile in ordine trebuie' sa plece de la fiecare dintre noi. Lenea, comoditatea, ne omoara. Trebuie zi de zi sa iti dai cate doua-trei palme ca sa te trezesti si sa faci fortat ceea ce alte natii au fost educate de mici sa faca. De acord cu Orban, dar... pe cine draq sa pui? Noua Dreapta e praf, mai sint ceva miscari civice care nu au vizibilitate, dar care au oameni extraordinar de capabili. Viitorul e non-politic sau cu niste partide complet noi. Sa mai treaca 10-15 ani si sa moara masiv din masa de votanti a psd-ului si mai vedem...winking

Nu stiu ce va fi si asa cum am mai spus faceti cum vreti, eu unul nu vad un viitor bun pentru tara! Votantii PSD mor degeaba, nici tinerii nu impresioneaza prin viziune politica.

Cum ziceam mai sus, depinde foarte mult de determinare si vointa, de la propria persoana. E demonstrat stiintific ca e suficient un procent foarte mic, undeva pe la 15%, daca nu chiar mai putin, pentru a schimba comportamentul/mentalitatea unui grup. De aia de multe ori culeg hirtii de pe strada desi as putea sa trec mai departe si sa ma fac ca ploua. Si asta e doar un exemplu minor. Si sint multi care fac cu mult mai multe decit mine. Totul e sa vrei sa afli despre ce se intimpla, ca presa se face ca ploua la exemplele pozitive. Uite un exemplu, foarte probabil ca nu ai auzit de ei - http://casashare.ro/

Nu! E complet gresita teoria ta cand vrei sa o aplici poporului roman. Dupa cum spui tu... Romania trebuia sa fie azi cea mai bogata tara de pe planeta, cu standardul de viata cel mai ridicat etc etc. Spun asta pentru ca am vazut cum traiau si gandeau romanii in anii 90 si parte din 2000, gandirea fiind mostenire a vremurilor comuniste. Si nu vorbesc de 15 % dintre ei, zic cel putin 75 %! Toata lumea se comporta ca robotii, se duceau la servici pe un salariu te miri ce, nu vedeam cearta prosteasca, nu vedeam aere, toti erau simpli, exagerat de sinceri, constinciosi, harnici, fara pofta de lux, obedienti fata de autoritati, ceva de poveste chiar nu exagerez!
Si ce s-a ales? Praf pulbere fina dupa cum vezi azi tara!
Ca o fi vina poporului si a comportamentului sau de vita de munca, ca o fi vina sistemului pe care acelasi popor nu a stiut sa il schimbe la timp, asta nu sunt sigur nici eu!
Deci faza asta cu exemplul de comportament este dusa, din partea mea! Asta este motivul pentru care ( poate ai observat ) ii indemn pe unii / unele prin raspunsurile mele sa isi faca de cap, sa fie revolutionari in fata autoritatii, sa faca sex indiferent de varsta, sa ceara mai mult de la cei din jur, sa isi traiasca viata intr-un cuvant! Nu merge cu supusenia si cumintenia, pur si simplu nu merge in Romania!
Nu ti-am dat nici tie in aceasta conversatie nici altora in altele vreun raspuns bazat pe altceva decat pe experienta mea personala.

Legat de roboti, se aplica si acum la multi. Nu e complet gresita teoria mea, doar ca multi sufera de delasare fix din cauza ca "ce mai schimba unul in plus sau in minus care face/nu face x".
Legat de "obedienti fata de autoritati" au avut grija mineriadele sa zboare aia din tara de buna voie, in marea lor parte. Praf-pulbere fina asta de care zici tu e, totusi, din punct de vedere al generatiei care vine din urma, destul de ok. Din pacate, e o prapastie colosala intre virfuri si astia de rind.
Nu e vorba de supusenie si cumintenie, cit de consecventa. De exemplu, rupi biroul ca independent sau angajat in timpul saptaminii, iar in weekend iti faci de cap. Cunosc cazuri destule de genul asta.
P.S. Nu mi-ai raspuns daca stiai de initiativa Casa Share. Si mai sint cazuri destule de genul. Spitalul din Slobozia, primarul ala din Constanta, judecatorul ala care a fost orfan si acum are grija de niste copii pe linga job... asta asa ca sa zic din scurt ce imi aduc aminte.

Am citit si incerc sa citesc mai mult acum, dar nu cred ca mai poate schimba cineva ceva in bine.

Tocmai asta e, se poate. Asta care a initiat proiectul e unul care a crescut de mic pe linga orfelinat (nu mai stiu daca nu cumva si el a fost orfan la rindul lui) si s-a implicat ca voluntar inca din adolescenta. Acum are o mica afacere si gaseste cazuri de-astea disperate cu oameni de treaba totusi (Stim cum s-a terminat cu cartierul de case pe care l-a facut Becali unor betzivani nenorociti) si le face case. Nu doar din buzunarul propriu, ca nu e multi-milionar. Se mai implica si altii, inclusiv un englez din UK care mai vine si ajuta, local se implica multa lume si cu bani si cu prezenta fizica/pus umarul la treaba... si uite asa se face treaba. Crezi ca nu ar putea sa se replice chestia asta in fiecare judet? De doua ori? De trei ori? De zece ori? Iti dai seama ce ar insemna asta ca unda de soc? Totul e sa nu pleci cu "nu" in brate. Nu e wishful thinking, e realism combinat cu optimism. Pesimismul nu duce nicaieri.

Nu m-ai inteles! Nu initiativa este gresita in sine, ci faptul ca schimbarea despre care vorbesti nu va fi trainica fara sprijinul sistemului.
Ce voiam sa spun cand am dat exemplul cu comportamentul romanilor in anii 90 a fost exact asa ceva, anume ca degeaba au fost ei oameni constiinciosi ca tot s-a ales praful.
La fel si acum in ce priveste ajutorarea acelor oameni sarmani, este un lucru bun, exceptional, dar nu va schimba situatia tarii. Sansele sa ajuti toti sarmanii dintr-o tara ca Romania prin aceste donatii sunt egale cu zero. Si daca reusesti tu cumva... sistemul prin functionarea lui gresita va crea alti sarmani, si altii, si altii, intr-un ciclu infinit! Uita-te acum la noi, dupa 25 de ani tot n-am iesit din mocirla ceausismului? De ce, ca doar au murit o gramada din sustinatorii acelei doctrine, au ramas o minoritate? Pai e simplu, sistemul aparut in anii 80 a ramas acelasi. Pe noi inca ne conduc serviciile secrete, tara intreaga se zbate sa pupe un dos, dosul americanilor de data asta, nu s-a schimbat mai nimic.

A, pai sistemul e clar ca nu sprijina. Momentan. Fiindca e format din nemernici. Pe masura ce fiecare se schimba, vor ajunge in sistem si oameni de calitate. De fapt sint destui oameni de calitate in sistem, doar ca ajung rar in functii de responsabilitate. Si atunci fac minuni, efectiv.
http://www.kanald.ro/......52744.html
http://www.evz.ro/......vetie.html

De acord sunt cu orice exemplu punctual de om de calitate, dar nu ma declar multumit. Vreau persoane care sa vorbeasca deschis despre problemele sistemului si care sa i se opuna, asa voi sti ca sunt macar dispuse sa schimbe ceva... poate vor schimba poate nu, stiu asta dar e alta discutie!
Vreau oameni ca Orban al Ungariei, ca Marine LePen din Franta, ca Ulke Petri din Germania si ca sa inchei cu un exemplu care stiu ca iti va zbarli parul in cap fiindca esti roman sadea, vreau un om ca Putin! Lasa la o parte ce reprezinta Putin pentru tine ca roman, gandeste-te ca standardul de viata in Rusia a crescut in anii in care a condus el ( pana acum la sanctiuni ) si este genul de politician care fata de propriul popor poate pune niste realizari concrete pe masa! Am divagat in directia lui Putin ca sa il pun in opozitie cu politicienii nostri. Cu ce ma incanta pe mine ca apare PSD si spune ca Basescu a fost securist? Cu ce ma incanta ca apare Basescu si spune ca Ponta a fost si ala securist? Nici unul nu poate pune pe masa sa arate vreo realizare concreta pentru popor, vreo crestere a nivelului de trai. Incepuse Ponta ceva timid, refuzul unui imprumut absolut aberant de la FMI, dar imediat i-au dat la gioale! Deci scor zero si pentru el.
Nu vreau sa zic prea multe despre PNL fiindca am vazut ca le esti fan! Anonimul asta absolut de Iohanis imi face greata, in principal fiindca e neamt si sunt de 2 ani in Germania si am simtit pe pielea mea cat de infumurati si mincinosi sunt! Daca chiar vrei sa stii, eu am "cazut" spre PSD cu admiratia politica! In tara asta au fost doar doi oameni politici intre mii de gloabe proaste, Crin Antonescu si Norica Nicolai. Daca ar fi fost alegeri Antonescu versus Ponta dadeam 30 de euro pe tren dus intors si ma duceam la vot la Munchen... dar pentru sasul ala infumurat care ma face sa vomit nici la wc nu ma duc sa votez!

Crezi tu ca sint roman sadea? Il simpatizez pe Putin, in special datorita modului in care se pisa cu bolta pe idiotii politruci din vest, desi s-ar putea sa nu se sfirseasca bine pentru noi. Ponta nu incepuse nimic, a fost un papitoi psd-ist penal ordinar la fel cum a fost boul de tariceanu un papitoi din cealalta tabara inaintea lui.
Nu sint fan pnl. Neamtul macar a demonstrat ca primar ca a facut ceva. Ca e complet pe linga ca presedinte, nu conteaza. Macar nu e din aceeasi tabara cu penalii ceilalti. Antonescu? Poate vrei sa zici Maresalul Antonescu, nu adormitul de Crin.
P.S. Ceva oameni politici am avut la inceputul anilor 90. Aia de facusera ani grei de puscarie pentru crezurile lor. Acum ar mai fi Quintus... si inca 2-3, cred.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca are carte de identitate valida de ce nu ar putea sa voteze?

| Kaℓi a răspuns:

Ar fi bine sa aiba la ea un document medical din care sa rezulte ca are dificultati de vedere: o scrisoare medicala de la oftalmolog, un bilet de externare din spital. Si da, poate fi insotita in cabina de vot in cazul acesta, de catre o persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da,daca:are carte de identitate(buletin) valid.

| Girly97 a răspuns:

Are cataracta.

| Bota_Valentin_1991 a răspuns:

Poate vota, orice cetatean are dreputl la vot, din cate stiu nu are voie nici un insotitor in cabina de vot, decat o singura persoana.

| Silviu276 a răspuns:

Daca aveti buletin de vot, ar trebui.