anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate bunica mea sa voteze duminica impreuna cu mine si mama mea?

37 răspunsuri:
| pufulescu a răspuns (pentru KodrutZ):

Am citit si incerc sa citesc mai mult acum, dar nu cred ca mai poate schimba cineva ceva in bine.

| KodrutZ a răspuns (pentru pufulescu):

Tocmai asta e, se poate. Asta care a initiat proiectul e unul care a crescut de mic pe linga orfelinat (nu mai stiu daca nu cumva si el a fost orfan la rindul lui) si s-a implicat ca voluntar inca din adolescenta. Acum are o mica afacere si gaseste cazuri de-astea disperate cu oameni de treaba totusi (Stim cum s-a terminat cu cartierul de case pe care l-a facut Becali unor betzivani nenorociti) si le face case. Nu doar din buzunarul propriu, ca nu e multi-milionar. Se mai implica si altii, inclusiv un englez din UK care mai vine si ajuta, local se implica multa lume si cu bani si cu prezenta fizica/pus umarul la treaba... si uite asa se face treaba. Crezi ca nu ar putea sa se replice chestia asta in fiecare judet? De doua ori? De trei ori? De zece ori? Iti dai seama ce ar insemna asta ca unda de soc? Totul e sa nu pleci cu "nu" in brate. Nu e wishful thinking, e realism combinat cu optimism. Pesimismul nu duce nicaieri.

Nu m-ai inteles! Nu initiativa este gresita in sine, ci faptul ca schimbarea despre care vorbesti nu va fi trainica fara sprijinul sistemului.
Ce voiam sa spun cand am dat exemplul cu comportamentul romanilor in anii 90 a fost exact asa ceva, anume ca degeaba au fost ei oameni constiinciosi ca tot s-a ales praful.
La fel si acum in ce priveste ajutorarea acelor oameni sarmani, este un lucru bun, exceptional, dar nu va schimba situatia tarii. Sansele sa ajuti toti sarmanii dintr-o tara ca Romania prin aceste donatii sunt egale cu zero. Si daca reusesti tu cumva... sistemul prin functionarea lui gresita va crea alti sarmani, si altii, si altii, intr-un ciclu infinit! Uita-te acum la noi, dupa 25 de ani tot n-am iesit din mocirla ceausismului? De ce, ca doar au murit o gramada din sustinatorii acelei doctrine, au ramas o minoritate? Pai e simplu, sistemul aparut in anii 80 a ramas acelasi. Pe noi inca ne conduc serviciile secrete, tara intreaga se zbate sa pupe un dos, dosul americanilor de data asta, nu s-a schimbat mai nimic.

A, pai sistemul e clar ca nu sprijina. Momentan. Fiindca e format din nemernici. Pe masura ce fiecare se schimba, vor ajunge in sistem si oameni de calitate. De fapt sint destui oameni de calitate in sistem, doar ca ajung rar in functii de responsabilitate. Si atunci fac minuni, efectiv.
http://www.kanald.ro/......52744.html
http://www.evz.ro/......vetie.html

| Silviu276 a răspuns:

Daca aveti buletin de vot, ar trebui.

De acord sunt cu orice exemplu punctual de om de calitate, dar nu ma declar multumit. Vreau persoane care sa vorbeasca deschis despre problemele sistemului si care sa i se opuna, asa voi sti ca sunt macar dispuse sa schimbe ceva... poate vor schimba poate nu, stiu asta dar e alta discutie!
Vreau oameni ca Orban al Ungariei, ca Marine LePen din Franta, ca Ulke Petri din Germania si ca sa inchei cu un exemplu care stiu ca iti va zbarli parul in cap fiindca esti roman sadea, vreau un om ca Putin! Lasa la o parte ce reprezinta Putin pentru tine ca roman, gandeste-te ca standardul de viata in Rusia a crescut in anii in care a condus el ( pana acum la sanctiuni ) si este genul de politician care fata de propriul popor poate pune niste realizari concrete pe masa! Am divagat in directia lui Putin ca sa il pun in opozitie cu politicienii nostri. Cu ce ma incanta pe mine ca apare PSD si spune ca Basescu a fost securist? Cu ce ma incanta ca apare Basescu si spune ca Ponta a fost si ala securist? Nici unul nu poate pune pe masa sa arate vreo realizare concreta pentru popor, vreo crestere a nivelului de trai. Incepuse Ponta ceva timid, refuzul unui imprumut absolut aberant de la FMI, dar imediat i-au dat la gioale! Deci scor zero si pentru el.
Nu vreau sa zic prea multe despre PNL fiindca am vazut ca le esti fan! Anonimul asta absolut de Iohanis imi face greata, in principal fiindca e neamt si sunt de 2 ani in Germania si am simtit pe pielea mea cat de infumurati si mincinosi sunt! Daca chiar vrei sa stii, eu am "cazut" spre PSD cu admiratia politica! In tara asta au fost doar doi oameni politici intre mii de gloabe proaste, Crin Antonescu si Norica Nicolai. Daca ar fi fost alegeri Antonescu versus Ponta dadeam 30 de euro pe tren dus intors si ma duceam la vot la Munchen... dar pentru sasul ala infumurat care ma face sa vomit nici la wc nu ma duc sa votez!

Crezi tu ca sint roman sadea? Il simpatizez pe Putin, in special datorita modului in care se pisa cu bolta pe idiotii politruci din vest, desi s-ar putea sa nu se sfirseasca bine pentru noi. Ponta nu incepuse nimic, a fost un papitoi psd-ist penal ordinar la fel cum a fost boul de tariceanu un papitoi din cealalta tabara inaintea lui.
Nu sint fan pnl. Neamtul macar a demonstrat ca primar ca a facut ceva. Ca e complet pe linga ca presedinte, nu conteaza. Macar nu e din aceeasi tabara cu penalii ceilalti. Antonescu? Poate vrei sa zici Maresalul Antonescu, nu adormitul de Crin.
P.S. Ceva oameni politici am avut la inceputul anilor 90. Aia de facusera ani grei de puscarie pentru crezurile lor. Acum ar mai fi Quintus... si inca 2-3, cred.