Internarea intr-un centru de detentie (nu se mai spune scola de corectie) este o masura educativa privativa de libertate, prevazuta pentru minorii care au savarsit infractiuni grave si se ia doar printr-o hotarare judecatoreasca, pronuntata de o instanta de judecata, nu consilierul ia aceasta hotarare si nici politia fara existanta unei hotarari judecatoresti definitive.
Daca nu platesti o amenda si nu ai bunuri executabile silit nu te interneaza intru-n centru de detentie ci te obliga la ore de munca in folosul comunitatii.
PARDONN scuza ma am vrut sa zic ca acest caz a ajuns la protectia copilului. Practic eu numai vreau sa termin 10 clase si cam de 6 luni merg si vb la protectia copilului. Si acum ultima oara chestia e ca parintii vor sa merg la scoala dar eu nu vreau. Acum faza este ca ultima oara cand am mers ieri mi-au spus ca eu oricum din septembrie o sa merg la liceu indiferent de orice (mi-a spus o psiholoaga) ca daca nu, o sa ma i-a de acasa cu politia si o sa ma duca la scoala de corectie asta a zis. Eu vreau sa stiu, poate sa faca asta? Eu stiam ca este mai intai cu amenzi si d astea Te rogg raspunde mi si acum si ti dau funda
Nu se poate, ti-am spus in primul raspuns, internarea intr-un centru educativ sau centru de detentie se poate doar in cazul condamnarii pentru unele infractiuni grave si aceasta o poate face doar o instanta de judecata dupa un proces penal.
Ok îti multumesc din sufletttt!
Nu te lua dupa ce spune Violleta. Ea nu a inteles intrebarea si nici sensul acesteia. Ce sa-i faci, asa-i cu persoanele in varsta.
Tu nu explici despre ce este vorba.
Ioandelasal ti-a dat un aspuns bun.
BitchInRedDress întreabă: