| NuDauNiciunNume a întrebat:

Poate un vecin sa blocheze un drum public pentru ca isi construieste casa? Drumul este public si 10 familii circula zilnic pe acel drum, neavand alta cale de acces.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Blocarea unui drum public poate fi doar temporala, cu acordul scris a administratorului drumului si instiintarea din timp a celor afectati.
La expirarea termenului de autorizare, drumul si zonele adiacente afectate trebuie sa fie predate cu toate eventuale daune provocate reparate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Este infracțiune sa blochezi un drum public.

| gabicoo a răspuns:

Depinde!
Dacă e intabulat ca drum public nu are acest drept!
Dar dacă e un drum făcut, după ureche, de un așa zis "dezvolator" imobiliar care a construit niște case și apoi le-a vândut, poate fi o problemă! Poate acel vecin a "acceptat", fără să facă acte, ca "dezvoltatorul" să ridice casele și acum își cere dreptul său!
Mergi la primărie și vezi care e statutul acelui drum, dacă există în actele primăriei. Dacă nu e intabulat ca drum public atunci treaba e "nasoală"!

| NuDauNiciunNume explică (pentru gabicoo):

Avem casa aici de 20 de ani..este declarat ca drum public

| gabicoo a răspuns (pentru NuDauNiciunNume):

Ai verificat la primărie? În cartea funciară?

| gabicoo a răspuns:

Depinde!
Dacă e intabulat ca drum public nu are acest drept!
Dar dacă e un drum făcut, așa după ureche, de un așa zis "dezvolator" imobiliar care a construit niște case și apoi le-a vândut, poate fi o problemă! Poate acel vecin a "acceptat", fără să facă acte, ca "dezvoltatorul" să ridice casele și acum își cere dreptul său!
Mergi la primărie și vezi care e statutul acelui drum, dacă există în actele primăriei. Dacă nu e intabulat ca drum public atunci treaba e "nasoală"!

| ReddY25 a răspuns:

In nici un caz

| RxTx a răspuns:

Are voie! Cu acordul poliției pentru o perioada de timp scurta de plătește o taxă la primărie ia o autorizație pentru cateva ore
Vin ceva masini de politie stau acolo
Mai vin si dirijori de trafic
Mai vin si oameni specializați in transporturi agabaritice

Eu am blocat un oraș intreg
Am mutat un magazin mare
Cu două platforme trailere macarale...

Se poate pentru cazuri excepționale.

| CorneI1998 a răspuns (pentru RxTx):

In Metavers poate.
Aici in lumea reala esti doatr un ratat cu gura mare.

| RxTx a răspuns (pentru CorneI1998):

Adevărat mănânc prea mult rahat cu lingura aia mare ar trebui să mă duc la nutriționist!

| akaanne a răspuns:

Nu

| danuker a răspuns:

Nu.

https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-339

"[...]închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic."

| cafelutsadeluni a răspuns:

Daca e barosan, poate sa faca fix ce vrea el.