| schlau a întrebat:

Politia ma poate aresta,perchezitiona sau retine fara un mandat? Ma gandesc la pustii de la liceul Bolintineanu care au fost retinuti de politie la scoala desi,acestia, nu aveau mandat pentru asta.Voi ce ziceti?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

In anumite cazuri te poate retine (de ex. pentru declaratii sau prins in flagrant). Daca vor sa te tina mai mult de 24 de ore au nevoie de aprobarea procurorului. http://legeaz.net/cpp-cod-procedura-penala/art-144

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In anumite cazuri te pot retine, aresta si perchezitiona fara mandat, de ex. in caz de infractiuni flagrante sau pentru stabilirea identitatii. In celelalte cazuri trebuie sa existe mandat, din partea unui procuror sau judecator. Din cate am citit a existat acel mandat in cazul elevilor de la liceul Bolintineanu.

| ovidius a răspuns:

Poliţia te poate reţine şi fără mandat. Pentru declaraţii.

| schlau explică (pentru ovidius):

Prietene,inteleg ca pentru declaratii dar nu sa fiu retinut ca idiotu cum erau acei liceeni.Si oricum, declaratiile le dadeau la sectia de politie, nu la scoala

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca se constata savarsirea unei infractiuni are dreptul sa te retina fara mandat 24 ore.

| LivingLouder a răspuns:

Te pot retine si fara mandat

| schlau explică:

Fratilor,raspundeti in cunostinta de cauza.Care stie bine, care nu sa nu raspunda ca nu mai inteleg nimic.

| Soryn2244 a răspuns:

Nu are voie asta este in potriva legilor cu privire la protectia oamenilor civililor nu numai a celor politici crede-ma stiu unchiul meu a fost presedinte de judecatorie acum are o filiera de avocati 3A m9 sau pe alti unchi de ai mei ii poti gasi la gheorge florea si asociati.ro daca intreaba de vreo recomandare spui ca baiatul care ia recomandat este din moldova noua si vor sti cine este happy

| micutzafinetze a răspuns:

Da ii poate perchezitiona sau retine la sectie fara mandat pentru declaratii

| maria33 a răspuns:

Nu te poate perchezitiona insa te poate retine pentru a merge la sediu sa dai declaratii