| AliceIDK a întrebat:

Posteaza aceasta daca esti in potriva traficului uman de fiinte!
http://mucroz.info/wp-content/uploads/trafic_de_persoane .jpeg
Uite că se mai fac și la noi astfel de evenimente. Și dacă nu știați acest eveniment are în spate o echipă tânără.

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

1. Reformulează întrebarea că e tare neclară.
2. Şi? Dacă postez aia se va diminua cumva traficul de fiinţe umane (şi nu "traficul uman de fiinţe"!) din România sau din lume? Răspuns raţional: NU.
Dacă postez aia o victimă a traficului de fiinţe umane o va duce mai bine? Răspuns raţional: NU.
Dacă postez aia situaţia per total se va schimba în vreun fel, va ajuta cumva cauzei? Răspuns raţional: NU.

Vrei să lupţi împotriva traficului de fiinţe umane? Foarte bine, o iniţiativă lăudabilă. Dar dacă vrei cu adevărat să faci asta, înscrie-te într-un ONG care se ocupă de asta şi mergi pe teren, discută cu fostele victime, ajută ONG-urile cu pricina să reintegreze victimele în societate, ajută ONG-urile cu pricina să combată cauza principală pentru care apare traficul de fiinţe umane - sărăcia (care-i îndeamnă pe mulţi să accepte job-uri fictive "în străinătate"), etc. etc.
Eu am consiliat o dată o victimă a traficului de fiinţe umane şi am ajutat într-o echipă un ONG să o reintegrăm în mediul şcolar şi acum este un membru decent al societăţii şi nimeni nu-i mai ştie trecutul. Însă, a fost extrem de greu şi momentan nu m-aş mai simţi în stare.

Dar tu, FataBeata, dacă te simţi în stare, îţi doresc succes şi apucă-te de treabă!
Însă apucă-te de treabă pe bune! Un banner de doi lei vechi postat pe un blog/site/profil de facebook nu va schimba nimic din lumea reală ci va rămâne fix ceea ce este: un banner de doi lei printre alte câteva zeci de miliarde de bannere de doi lei pe tema asta.

Salutare.

| AliceIDK explică (pentru kongeriket):

Serios! Foarte bun raspunsul! Voi incerca sa practic asta! Suntem in potriva! Multumesc.

2 răspunsuri:
| 19marian60 a răspuns:

FataBeata, trezeste-te si reformuleaza intrebarea!