Pentru a te prezenta la examenele teoretic si practic varsta minima este cea prevazuta pentru fiecare categorie, de ex. pentru categoria B este de 18 ani.
Ceea ce poti face la 17 ani, daca esti la profilul auto, este sa faci scoala de conducere, conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 (Codul rutier), aprobat prin HG 1391/2006, cu modificarile ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei."
Se poate. Faci scoala, dai examenul si daca iei examenul, permisul ti se va da la implinirea varstei de 18 ani.Succes.
Înca nu sa adoptata asa ceva.Este un proiect de lege că poti face scoala cu 3 luni inainte de 18 ani.
5. Articolul 20 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „
Art. 20. -
(1) Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie, tractoare folosite exclusiv la exploatarile agricole si forestiere sau masini autopropulsate, conducatorii acestora trebuie sa posede permis de conducere corespunzator
(2) Permisele de conducere se elibereaza pentru urmatoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv
(3) Descrierea categoriilor de vehicule prevazute la alin. (2), pentru care se elibereaza permise de conducere, este prevazuta in anexa nr. 1
(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) 20 de ani impliniti, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv."
Pai mi se pare ca da, din momentul ca ai profil mecanic auto ar fi logic sa poti, multa bafta!