| AndreiAndrei260111 a întrebat:

Pot da o persoana afara din chirie dacă nu își plătește ratele la timp? Deci cum am spus și mai demult, am un apartament in Cluj, sunt student, apartamentul a fost dat in chirie către o femeie de o vârsta mai înaintată 40+, urmând ca la momentul începerii cursurilor sa ma mut și eu in apartament și sa stau cu ea, a fost de acord, totul Ok, va plăti jumate din prețul chiriei actuale și 0 la întreținere momentan (apa, gaz, curent). Apartamentul are mai multe camere. Adica stam in camere diferite, problema a intervenit de când am ajuns eu aici, vad ca incearca sa profite de prezenta mea, nu dau mai multe detalii (E divorțată) incearca sa facă avansuri pentru a nu a-mi mai plăti banii. Am refuzat tot ce mi-a oferit și ma gândesc sa o dau afara, nu îmi plac femeile profitoare și pana la urma, de ce sa fiu eu prostul? Cum as putea sa-i spun sa plece? Am bătut un apropo, ca pana luna asta in 16 nu îmi plătește datoria, va trebui sa își găsească un alt loc, de atunci au început micile avansuri și sa fie cu adevarat "lipicioasa"

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, conform Codului civil, citez:
"ART. 1.830.Rezilierea contractului  
(1)În cazul în care, fără justificare, una dintre părţile contractului de închiriere nu îşi execută obligaţiile născute din acest contract, cealaltă parte are dreptul la rezilierea contractului.
(2)De asemenea, locatorul poate cere instanţei rezilierea contractului de închiriere şi în cazul în care chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuinţă fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea cu celelalte persoane care locuiesc în acelaşi imobil sau în imobile aflate în vecinătate, fie împiedică folosirea normală a locuinţei sau a părţilor comune.
  ART. 1.831. Evacuarea chiriaşului  
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriaşului se face în baza unei hotărâri judecătoreşti.  
(2)Chiriaşul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinţei, precum şi la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată."

Bula
| Bula a răspuns:

Da, poti, simplu.
Ii dai termen de 2 saptamani, cu data fixa (!) sa-si achite datoria cumulata, in caz contrar ii retii bunurile pana ce nu plateste (dar cel mult 1-2 luni in plus.
Dupa ce a trecut aceea data + 2-3 zile si ea nu a platit, tu nu trebuie sa faci altceva decat sa schimbi incuietoarea usii, cand ea este plecata.
In scurt timp te va suna plangand /injurand, dar ii dai bunurile DOAR daca-ti da toti banii datorati!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Gaina batrina... nu fi fraier, da-i macar o clanta.

| MagicOneT a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

laughing macar o luna mai iart-o

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MagicOneT):

Daca as fi in situatia lui as f&*e la aia de toti banii.

| AndreiAndrei260111 explică (pentru GabiDumitrescu):

laughing) Dacă fac asta ai impresia ca mai scap de ea?

| AndreiAndrei260111 explică (pentru MagicOneT):

O luna acum. după poate puți sex și încă o luna. nu fac așa ceva, nu sunt suggar daddy pentru mame laughing)

| AndreiAndrei260111 explică (pentru GabiDumitrescu):

TI-o dau tie? happy Ca Mie nu îmi trebuie profitoare in viata

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Sub o forma sau alta, TOATE sunt profitoare. Imi place ca esti inca naiv. P.S. Din pacate am una pe cap deja...

| MagicOneT a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Te intreb asa, din pura curiozitatea, cum ai ajuns in situatia asta, adica eu n-am mai vazut sa stea proprietarul cu chiriasul.

In orice caz, eu am glumit, daca nu plateste, out.

| AndreiAndrei260111 explică (pentru MagicOneT):

Pai apartamentul e deținut de parintii mei, ei stau in Bucuresti, ea sta in apartamentul respectiv de mult Timp, am vorbit înainte sa înceapa anul universitar dacă pot sta și eu cu ea in apartament, intr-o camera (Pe care oricum nu o folosea) și sa ii se reducă prețul chiriei la 50% iar întreținerea pana la iarna 0, a fost de acord, așa s-a ajuns happy

| MagicOneT a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Am inteles, succes in continuare, sper sa rezolvi.

| DenisIonut01 a răspuns:

Ai contract de inchiriere?

| DenisIonut01 a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Dupa cum a spus colegul, cand nu e acasa schimbi incuietoare si apoi mergi la politie sa faci reclamatie (parerea mea)

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Daca nu plateste, out. Bagajele la usa si la revedere.