| WayhaughtK a întrebat:

Pot face scoala de soferi la 17 ani jumatate?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, dar numai daca esti la o scoala cu profil auto, conform art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."

| Liviu a răspuns:

Da, cu 3 luni, pentru ca asta cam e pregatirea + legislatia + orele de condus.Asta inseamna 3 luni.Mie nu a putut sa imi inainteze dosaru decat dupa 3 luni, si la mine clar nu e vorba de varsta, am 27, si dupa 3 luni a putut sa il inainteze, am dat sala si etc.

| Adi88 a răspuns:

Poti da te incareaza la 16 ani daca nu ai 18 impliniti. Acuma mai nou poti conduce da masinuti cu motor mic de 600-800 cm. La 18 debia poti da pentru B

| suntserios a răspuns (pentru Adi88):

Sa nu îl dezinformam totuși, nu poate conduce nicio mașina de 800cc la 16 ani.

| Adi88 a răspuns (pentru suntserios):

Poate da, de 600 cu o pers in dreapta care care permis cat B. Numai daca faci scoala inainte si obtii pentru acea masinuta. Scoala se face tot pe o masina de aceiasi capacitate

Nu dezinforma in continuare. Nu exista nimic din ce spui tu în legislație.

| Adi88 a răspuns (pentru suntserios):

Mergi la Autonastase si vezi ca se poate face scoala la 16 ani pe masina de capacitate mica de 600 cm cap de plută. Nu dezinformez cap de plută

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adi88):

De unde le scoti

Lasă ma cu autonastase, tu da articolul din Codul rutier care spune ce mașini poate conduce la 16 ani. E doar impresia ta ca sunt mașini de 600cc care se încadrează la B1. Și aștept și legea cu un șofer în dreapta ca și aia tot inventata de tine e. Asigura te ca știi ce spui mai ales înainte sa începi sa jignești. Acum ca să nu te faci mai rău de ca cao fie adaugi argumente din Codul rutier fie recunoști ca îl dezinformezi pe cel care întreba și vei fi mai atent la ce răspunzi pe viitor

| Daniel31 a răspuns:

Din cate stiu te poti apuca cu 3 luni inainte sa faci 18 ani.