anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pot folosi motivele ca "ma bate ca am numele asta, isi bate joc de mine din cauza la acest nume" pentru a schimba numele de familie si prenumele din acte?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna! Ai puta dar o exprimare mai corecta ar fi:,, Se exprima cu violenta asupra mea pentru faptul ca am numele mamei/tatei si ii aduc aminte de el/ea si ma abuzeaza psihic cu cuvinte jignitoare. Precizez si ca din cauza acestui nume si acestor abuzuri fizice si psicice sunt afectat/a emotional.

Sper ca ti-am fost de ajutor si daca da, daca vrei imi poti da o funda daca vrei happy

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti folosi acest motiv daca numele de familie si prenumele este format din expresii indecente sau ridicole.
Schimbarea numelui/prenumelui se poate face pe trei căi: prin căsătorie, pe cale judecătorească, printr-o cerere depusă la judecătoria de domiciliu sau pe cale administrativă conform OG 41/2003, cu md. şi compl. ulterioare, pentru motivele şi cu procedura prevăzută de acest act normativ, citez:
„ART.4.(1) Cetãţenii romani pot obţine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativã a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, în condiţiile prezentei ordonanţe.
(2) Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în urmãtoarele cazuri:
a) când numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau în alt mod;
ART.6.(1) Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenţã a persoanelor, denumit în continuare serviciu public, aflat în subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cãrui razã teritorialã îşi are domiciliul. Cererea se depune personal sau prin împuternicit cu procurã specialã sau împuternicire avocaţialã.
(2) Cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute la art. 4 alin. (2) şi (3) şi sa fie însoţitã de urmãtoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimţãmântul, dat în forma autenticã, al celuilalt soţ, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
d) copie de pe decizia de aprobare a autoritãţii tutelare, în cazurile prevãzute de art. 7;
d^1) cazierul judiciar şi cazierul fiscal ale solicitantului;
e) orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale."

| LastBlackNight a răspuns:

Da