| StefanDrg a întrebat:

Pot obtine somaj daca nu lucrez? Am 24 de ani, problema este ca nu mai găsesc nicicum un job cat de cat ok. Si stau deja fara job de un an de zile

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul tau nu poti obtine indemnizatie de somaj.

| mgtow a răspuns:

Te reprofilezi pe alta meserie sau iti cauti de MUNCA - jobu e alta chestie care nu se practica in Romania

| StefanDrg explică (pentru mgtow):

Munca sau job e tot aia istetule. Nu mai imi găsesc loc de munca. Asa trebuia sa scriu in intrebare ca sa înțelegi?

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

O conditie era să fi lucrat minim 12 luni si daca iti pierdeai locul de muncă, aveai dreptul la indemnizație de șomaj.
Dacă ești interesat de un anumit job, încearcă să depui mai multe CV-uri, insotite de o scrisori de intentie, la secretariatul firmelor de care esti interesat, chiar dacă nu fac anunțuri de angajare. Nu se știe niciodată când au nevoie de un om și te au in vedere. Vei găsi și jobul potrivit, stai liniștit.

| StefanDrg explică (pentru floresdemayo):

Pai am avut mai multe job-uri pana la vârsta asta. Am lucrat mult mai mult de 12 luni. Am lucrat 1 an si 2 luni într-o fabrică. 1 an si 7 luni ca si casier si lucrător comercial. 3 luni controlor calitate etc. De la toate am plecat cu demisia mea. Lucrez de la 18 ani

| Frank51 a răspuns:

Nu, dar cred ca poți lua ajutor social, dacă muncești în folosul comunității, vorbește la primărie.