| vRemi a întrebat:

Pot primi amenda sau sa fiu dus la sectia de politie daca am sub 18 ani si detin o bata telescopica ( pe care o port la mine, dar nu la vedere )?

6 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Batele telescopice, spray cu piper, pistoale cu bile si aparate de curentat sunt arme de legitima aparare pe care le poti cumpara de la magazine cu articole sportive-vanatoare. pentru unele iti trebuie permis, ceea ce face vanzatorul sa ti-l ceara, celelalte nu. in concluzie, daca tu ai un bat telescopic de la un magazin de genul, inseamna ca ai dreptul sa te plimbi cu el la tine, dar nu la vedere, cat si dreptul de a-l folosi in legitima aparare in cazul in care situatia o cere. niciun politist nu are dreptul sa te perchezitioneze decat cu mandat/alte foi care sa ii acorde acest drept. fara asa ceva, daca pune mana pe tine, este abuz in serviciu si ii poti face sesizare.

| TheTiger a răspuns:

Dar de ce ai detine bata? happy. Legal, n-are ce sa-ti faca pentru ca esti minor. Daca bati pe cineva cu ea grav..atunci da, se poate ajunge la dosar penal(Si in cel mai rau caz, daca il nenorocesti/omori pe copilu ala, ajungi la scoala de corectie, continuand de la 18 ani puscaria, daca mai ai sentinta). Pana ajungi sa bati pe cineva, bata telescopica se considera arma alba si teoretic doar confiscarea ei si o avertizare poate sa-ti dea happy.

| vRemi explică (pentru TheTiger):

Eu nu vreau sa bat pe nimeni, in cel mai rau caz doar daca cineva sare sa ma bata sau cu cutitul sau ceva de genul sa am o arma pentru a-l speria mai mult, sa ma lase in pace.
Deci daca nu umblu cu ea in mana sau nu bat pe nimeni pot sa o am la mine?

| Gsix a răspuns (pentru vRemi):

Nu te lua dupa astea. Rupe-le capul ciorilor alora, ce esti tu? femeie? da-i fara mila -_-

| TheTiger a răspuns (pentru vRemi):

Nu..tot e ilegal, insa nu cred ca te cauta cineva (decat daca faci ceva happy )

| mariusakee a răspuns (pentru Gsix):

Toman tipic: prost si rasist.