| florin616 a întrebat:

Pot sa fac o munca la birou daca iau pensie de handicap de gradu 3?

Răspuns Câştigător
| NASA10 a răspuns:

NU.

4 răspunsuri:
| ByonKills a răspuns:

Din pacate nu

| MateescuParker a răspuns:

NU!

| AliGab a răspuns:

"3.de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă." - citat luat de pe https://www.cnpp.ro/pensia-de-invaliditate.
Concluzia: se poate daca nu ti-ai pierdut de tot capacitatea de munca. Succes

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista pensie de handicap ci doar indemnizatie de handicap.
Exista pensie de invaliditate de gr.III si aceasta poti sa o cumulezi cu salariul, putand lucra cu jumatate de norma. In acest sens sunt prevederile L.263/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"  ART.68.(1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:
  a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;
  b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;
  c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.
  (2) Beneficiază de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute la alin. (1), şi persoanele care se află în situaţiile prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. c) şi g).
  (3) Au dreptul la pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), şi elevii, ucenicii şi studenţii care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, ca urmare a accidentelor de muncă sau bolilor profesionale survenite în timpul şi din cauza practicii profesionale.
  (4) Persoanele care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă şi marii mutilaţi, ca urmare a participării la lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 ori în legătură cu evenimentele revoluţionare din decembrie 1989, care erau cuprinşi într-un sistem de asigurări sociale anterior datei ivirii invalidităţii din această cauză, au dreptul la pensie de invaliditate în aceleaşi condiţii în care se acordă pensia de invaliditate persoanelor care au suferit accidente de muncă.
  ART.69.În raport cu gradul de reducere a capacităţii de muncă, invaliditatea este:
  a) de gradul I, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă şi a capacităţii de autoîngrijire;
  b) de gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire;
  c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă."
P.S. Daca bine retin ai mai pus asemenea intrebari si ti-am raspuns, indicand si actele normative privind invaliditatea si handicapul. Se pare ca nu vrei sa le citesti, ai fi mult mai informat decat in urma unor raspunsuri aici, mai ales ca marea majoritate a respondentilor nici n-au habar de prevederile legale, asa cum este si cel caruia i-ai declarat raspunsul castigator.