Sunt mii de persoane care si-au luat teapa asta, e foarte veche. Plangere poti face dar e o retea care activeaza din multe tari si politia nu poate face nimic, au incercat. De asta sunt mesaje de avertizare si pe olx si pe pagina politiei, peste tot
Poti face plangere dar este fara rost si nu o sa fie luata in seama, avand in vedere ca tentativa la infractiunea de inselaciune nu este pedepsita de Codul penal.
Dacă am introdus datele cardului am facut o greseala? Sa inchid contul?
Depinde ce date ai introdus, banuiesc ca nu si PIN-ul. Totusi ar fi bine sa inchizi contul de pe OLX.
Codul, pinul datele expirarii etc
Fara pin, voiam sa zic codul de pe spate
Deci ai dat aproape toate datele si daca mai are si numele tau ar putea sa faca plati online. Ar fi bine sa contactezi banca si sa blocheze contul si dupa aceea sa-ti inlocuiasca acest card.
Art. 248: Sancţionarea tentativei
Tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 239 alin. (1), art. 241 şi art. 244-247 se pedepseşte.
Un cetatean a incercat sa ma pacaleasca prin SMS. Am avut si SMS-ul si numarul contului bancar. Asta in 2013. Politia n-a facut nimic nici astazi.
Nu e un mod de phishing e un mod de scam adica inselatorie, phisingul e altceva.
Cu siguranta poti face plangere dar este foarte posibil ca acea/acele persoane sa fie dintr-o tara de nici nu ai auzit de ea, si ei sa foloseasca google translate pentru a pacali victimile.
La fel de bine pot fi si din Romania.
Olx are un intreg articol in care explica nu trimiteti datele pe whatsapp, nu dati datele cardului etc, ce este asa greu oare? Ei chiar incurajeaza plata ramburs, e cea mai sigura plata si pentru cumparator si pentru vanzator.
Poti face plangere.
Da teapa asta pare ca apare atat de des incat nu cred ca isi mai bate capul cineva cu ei.
Da, poți face dar o să fie un alt caz pe care poliția din România nu dă 2 bani. Nu știam că încă mai există oameni atât de fra. creduli încât să pice așa ușor la o tactică veche de 20 de ani.
Și eu am pățit "scamatoria" asta. Te pomenești ca a mutat conversația pe Whatsapp și întreabă "mai e valabil anunțul?". Tu zici ca da și apoi începe jocul. Instant Block, nu merita sa te legi la cap fără sa te doară. S-a zis și la știri despre asta.
Bine, ei încearcă fure bani din cont. Ma refer ca am pățit să fiu contactat asemănător și nu am băgat în seama. Ți-ai introdus datele? Waw... Dacă ai bani în cont, cât de putini, scoate-i. Deschide alt cont. Data viitoare nu mai introduce datele atât de ușor.
Eu pur si simplu am vrut sa vina curierul si sa imi ridic banii, ai vreo problema?