| EmmaWollfShy a întrebat:

Pot sa ma inscriu in examenul auto(Categoria B) daca am Epilepsie?

Am inceput sa dezvolt epilepsia pe la varsta de 12-13 ani| acum am 19 ani insa nu mai este asa severa cum era atunci,de fapt nu prea mai am nici o simtoma, nu m-am innascut cu aceasta boala prin urmare poate sa fie tratata mai usor (asa mi s-a spus), ultima criza pe care am avut o a fost cand aveam 13-14 ani.

1 răspuns:
| Simpatic a răspuns:

Buna, imi pare rau pentru afectiunea ta!

se pare ca poti da de permis in anumite conditii, poti citi acest copy-paste care zic eu ca este pertinent "

"Conducătorilor auto cu epilepsie din grupa 1 trebuie să li se monitorizeze capacitatea de a conduce până când trec cel puţin 5 ani fără nicio criză.

Dacă persoana suferă de epilepsie, criteriile pentru acordarea/reînnoirea necondiţionată a permisului nu sunt întrunite.

Solicitantul care a avut o primă criză de epilepsie neprovocată poate fi declarat apt pentru condus după o perioadă de 6 luni în care nu au mai avut loc crize şi dacă s-a efectuat o evaluare medicală corespunzătoare.

Conducătorii auto sau solicitanţii pot fi declaraţi apţi pentru condus după trecerea unui an în care nu au mai avut loc crize.

Solicitantul sau conducătorul auto care a avut crize doar în timpul somnului poate fi declarat apt pentru a conduce dacă acest tipar a fost observat pe o perioadă care nu trebuie să fie mai mică decât perioada fără crize necesară în cazul epilepsiei."

Insa eu te-as sfatui sa nu o faci, chiar daca nu ai avut o criza de mult timp, este suficient sa ai una singura cand esti la volan si sa te nenorocesti pe tine cat si pe altii!
Insa, alegerea iti apartine!