Nu poti in mod legal. Indiferent cine este adoptatorul trebuie sa treaca prin procedura prevazuta de legea adoptiei.
In urma cu mai bine de 20 ani in urma am auzit la cineva ca a dat copilul nascut proprie-i mame pentru ca nu avea sot si sa nu ramana copilul fara tata asa ca la iesire din spital au mers direct parintii fetei respective si l-au declarat ca fiind al lor, practic devenea fratele mamei lui in acte, deci se poate
E profund ilegal ce ai scris tu
Eu doar am povestit ce am auzit,e vorba de o ruda mai indepartata din familie,nu stiu cum au reusit asa ceva,nu am vorbit nicidata personal cu ei despre situatia respectiva, dar stiu sigur ca asa s-a intamplat, si ca acum ei sunt foarte bine, baiatul este mare si oricum a crescut alaturi de maicasa si bunici chiar daca in acte apare altceva, nu a fost indepartat de familie si dat aiurea la straini
Este undeva la limita legii. Statul nu cere testul de paternitate la fiecare nastere. Deci, cu acordul mamei, oricine poate deveni tatal din acte al copilului. Câți tati cresc copilul altuia si nu stiu ca nu e tatal biologic