Nu, fapta nu constituie contraventie. Este interzisa circulatia bicicletelor doar pe autostrazi, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.74.(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementarilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mana, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.
ART. 101. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
8. nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor;"
Amenda este de la 6 la 8 puncte-amenda.
Nu dar iti poti lua daca nu ai lumini.eu mi-am luat e intre 15-30 milioane
Bine ar fi sa citesti legislatia, cu o simpla cautare pe google. Echipeaza.te cu casca, vesta, lumini pe bicicleta, alba in fata, rosie in spate si sunt sigur ca o s.o scoti la capat cu nenea politistul cu niste politete si vinovatie falsa.
Ai voie sa circuli pe national cu bicicleta, chiar si pe european. dar trebuie sa ai si tu o vesta, casca, bicicleta sa fie echipata corespunzator...
Sunt foarte putini care respecta toate regulile, de obicei politia nu ii amendeaza, dar nu se stie niciodata peste cine dai.