@eu_o_mare_enigma: din pacate, Referendumul din 22 noiembrie a fost DOAR consultativ. Pentru adoptarea Parlamentului unicameral, trebuie modificata Constitutia, deci, organizat un ALT referendum care va cere parerea poporului in legatura cu modificarea articolului despre Parlament. Abia acela va fi un Referendum in toata puterea cuvantului.
In 22 noiembrie a fost mai degraba un sondaj de opinie pe care Basescu l-a folosit ca motto de campanie electorala.
Pentru modificarea Constitutiei mai sunt niste pasi de urmat, destui.
Ar fi mai util sa incepi cu raspunsul la intrebare. Vad ca insisti sa raspunzi la intrebari pe care nu le-am pus. Repet intrebarea: de ce ni se prezinta ca obligatorii masurile propuse prin referendum (ma refer evident la cel mai recent), din moment ce si acesta este unul consultativ?
Nu am cerut nimanui sa ma convinga, ci sa raspunda la o intrebare simpla. Iar in privinta concluziilor pe care le tragi ar fi interesant sa le si argumentezi. Pe cele discutabile... deoarece varsta chiar nu cred ca mi-o poate contesta cineva, fiind atestata documentar .
In plus sa stii ca in Romania cei care au implinit 18 ani au drept de vot, iar votul lor valoreaza la fel de mult ca si al meu si al tau. Si au dreptul sa puna si intrebari, ca tara asta nu e doar a celor care au trait sub comunism.
Aici te inseli enigma. Referendumul la care te-a indrumat presedintele cum sa votezi este unul consultativ, chiar daca reprezinta vointa poporului. La atacurile personale voi alege din nou sa nu iti raspund.
Hai sa ne concentram pe intrebare.
Avizul respectiv este opinia Curtii Constitutionale, cea mai in masura sa decida daca s-a incalcat constitutia. Si avizul spune clar - s-a incalcat, dar nu grav. S-a facut totusi referendum, poporul a votat, subiectul se poate inchide.
Si eu mi-as dori ca parerea mea sa conteze. Dar cum sa conteze a mea daca a partidelor, a Parlamentului si a presedintilor celor doua camere nu conteaza? Si pe noi nu ne reprezinta doar presedintele, oricat de jucator ar fi el, ne reprezinta in primul rand parlamentarii.
Dar din nou ne pierdem in alte discutii, deoarece tu pui gresit problema. Nu e dorinta mea sa fie referendumul doar consultativ, el asa e prin definitie. Problema mea e ca presedintele nu ne-a spus asta cand l-a initiat si nu ne spune nici acum, dupa ce s-a votat. Si multi oameni traiesc cu impresia ca au obtinut o mare victorie.
Eu nu am imbulinat-o, stai linistit. Intr-adevar, nu se poate sa fie putin gravida, dar daca nu e gravida nu inseamna ca e fata mare.
La faza cu poporul suveran m-a pufnit involuntar rasul. In schimb sunt de acord ca nimic nu e vesnic si tocmai asta trebuie sa aratam pe 6 decembrie.
Este adevarat ce a spus regis ca mai ales acest referedum este unu cosultativ care nu va avea nici un efect, dat fiind faptul ca indicatiile UE sunt ca pana in 2013 toate tarile sa aiba parlamente bicameral, daca apuca sa il schimbe, ne vedem la referendum, ca daca nu iese Basescu acum peste 5ani mai vrea odata.
Constat in ce priveste intrebarea ta ca nu vrei sa pricepi, le tot scalzi precum curvele securisto-comuniste, nu se pote fi putin gravida, ori este gravida ori nu, de aceasta data ati imbulinat-o, nimic nu este vesnic. Aceasta este vointa poporului care este SUVERAN.
@eu_o_mare_enigma
Din avizul consultativ:
"Preşedintele a afirmat despre primul-ministru că regretă desemnarea lui în această funcţie şi că "îşi cere scuze poporului român" pentru această greşeală (a făcut o astfel de afirmaţie în aprilie 2006 la o emisiune TV), iar în februarie 2007 a afirmat că primul-ministru "este un mare mincinos şi minte tot timpul.""
(Basescu) "a afirmat public că oamenii politici, membri ai Parlamentului, "nu fac nimic altceva decât să facă legi pentru infractori şi nu pentru interesul public", iar Parlamentul a fost definit ca "o şandrama intrată în moarte clinică".
Curtea Constituţională a reţinut următoarele: "Statutul constituţional al Preşedintelui şi al primului-ministru, precum şi rolul acestora în cadrul democraţiei constituţionale îi obligă să îşi aleagă forme adecvate de exprimare, astfel încât criticile pe care le fac la adresa unor puteri ale statului să nu se constituie în lemente ce ar putea genera conflicte juridice de natură constituţională între acestea."
Si-a ales basescu forme adecvate de exprimare? Sau e indreptatit sa-si spuna orice parere despre oricine, folosind orice limbaj doreste?
@remus
Poporul asta ar fi in stare sa voteze la referendum si eliminarea in totalitate a parlamentului. Eu am insa o curiozitate. Desteptii astia care se agita zilele astea cu reducerea numarului de parlamentari, oare au fost la alegerile parlamentare? Ca daca ar fi fost asa hotarati ca acum, poate nu ar fi fost alesi FIX ACEIASI oameni ca in anii precedenti.
Problema nu e neaparat reducerea numarului de parlamentari, ci modul in care basescu reuseste sa manipuleze gloata.
Petre Tutea a spus ceva inteligent dupa alegerile din 1990: "Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de IDIOTI! De asta numai eu am fost în stare...".
Thoooamne, regis! Tu chiar nu intelegi.Hai sa-ti explic babeste:
Conform articolului 90 din constitutia romaniei, Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.
Conform articolului 80 alineatul 1 si articolului 81 alineatul 1, presedintele este alesul poporului si reprezinta interesele poporului in raport cu statul. El, mai are si rolul de mediator, conf.art.80 alineatul 2 din aceeasi constitutie pe care tu o ignori cu desavarsire. Iar cat priveste formalitatea consultarilor, ti-a fost explicata destul de clar de catre Curtea Constitutionala in,, avizul consultativ'' din 5 aprilie 2007, referitor la demiterea presedintelui.
http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/2007/ro/avizconsultativ.pdf
Daca avizul consultativ, era obligatoriu, atunci parlamentarii de ce nu au tinut cont de el si totusi au votat suspendarea lui? Cu tine trebuie sa tin lectii de legislatie, insa trebuie sa o iau de la zero.Sorry!
Prevad o frumoasa poveste de dragoste intre voi doi, daca va bate M.Radu la usa sa stiti ca eu l-am trimis =))
http://www.youtube.com/watch?v=__gl5UC_21I&feature=related
Crezi ca are rost sa-ti raspunda? Tu deja esti pornit pe o idee si nu te-ar convinge nici un adevar! Dragul meu voteaza dupa constiinta ta... dar faptul ca intrebi, ca te implici in subiecte politice, demonstreaza ca ai o constiinta framantata de acest subiect. Te sfatuiesc cu sinceritate sa te gandesti bine inainte de a vota. Cred, ca nu ai multi ani peste 18, deci nu ai trait si alte vremuri inainte de 1989 si imediat dupa, constient de realitatea inconjuratoare. Erai copil, adolescent poate si nu cunosti nici istoria framantata a acestei tari frumoase, bogate, dar pradate de cei care au fost pusi sa o apere.
Geoana why dont you get a jub... a blow jub :)) =))
http://www.youtube.com/watch?v=tQSm_7RmU6E&feature=related
@regis-cand vei sti ce intyrebi, am sa-ti si raspund.Deocamdata observ ca tu nu stii sa citesti, nu numai sa formulezi intrebari.Inca o data iti raspund, referendumul nu este consultativ, referendumul este vointa poporului. Mi-e greata sa ma gandesc ca la cei 40 si ceva de ani ai tai inca ai ramas cuplat la comunism. Poate ca ai fost si tu pe vremuri un mic securist de aceewa esti atat de inversunat.Cine stie cati au plans de pe urma notelor tale informative.Inca imi produc greata securistii.
StoicaAdRiAn întreabă: