| claudiuflorin a întrebat:

Prieteni mei au spart un megazin si au luat bere. Unul dintrei ei a fost complice l-a ajutat sa nu vada careva ce fac ei, si i-a ajutat sa care berea pana cand vine politia a marturisit totul. Si patroni nu au mai pus plangere, au recuperat bereu baietii sunt curati n-au mai incalcat legea pana acum. Ce se intampla? Ne fac dosar penal? Vrem doar sa scapam cu amenda. Nu am stiut ce categorie sa pun. Raspundeti-mi repede la intrebare. Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui un element important pentru un raspuns corect, respectiv ce varsta aveti.
Fapta voastra constituie infractiunea de furt calificat, prevazuta si pedepsita de art.209 Cod penal, cu inchisoare de la 3 ani la 15 ani. Fapta se cerceteaza din oficiu daca politia a luat la cunostinta de ea, nu este necesara o plangere prealabila.
Daca aveti sub 14 ani nu raspundeti penal, intre 14-16 ani raspundeti doar daca ati avut discernamant(art.99 CP) iar intre 14-18 ani limitele pedepsei se reduc la jumatate(art.109 CP).
Avand in vedere situatia cred ca o sa se faca aplicarea art.18^1 CP, respectiv o sa se considere ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni si atunci o sa se aplice una dintre masurile administrative prevazute de art.91 CP, respectiv mustrare, mustrare cu avertisment ori amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

12 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Oamenii dau o imagine dar din punctul lor de vedere si nu neaparat coincide cu adevarul.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Ce bere? Si cata? Mai aveti?

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Ce mă? Aţi riscat atât pentru bere? BE-RE? Dar de whiskey, vodka, gin, lichior, vin, coniac, n-aţi auzit sau nu vă place? Nu vă cred.

| Dumnezău a răspuns:

Daca patronul nu a depus plangere, nu o sa vi se faca nici dosar penal, nici cazier.Nici amenda nu va da daca nu au reclamat la politie.

Pentru bere ati furat voi ma? Macar de furati si voi o bomba sau ceva dar asa, mi-e mila de voi. straight face

| LawR3n a răspuns:

Dacă prejudiciul a fost recuperat veţi fi judecaţi eventual pentru faptă. În cazul în care sunteţi minori, cazierul va fi curat şi se adaugă la arhiva poliţiei. dacă sunteţi adulţi, ve-ţi avea cazierul pătat cu infracţiune de furt sau ceva de genul.

| PetreConstanta a răspuns:

Nu exista plangere = nu exista fapta

| ionutz0116 a răspuns:

Nu fa vac dosar penal daca patronii nu au mai depus plangere.Amenda nu o sa dea politia ca nu are pentru ce.Nu exista amenda pentru furt ( doar dosar penal ), dar dupa cum ti-am zis mai sus nu o sa faca dosar penal din moment ce patromul nu a depus plangere.Totusi politia o sa fie cu ochii pe voi.Mai depinde si varsta celor care au spart magazinul. Daca sunt minori pot ajunge la scoala de corectie.

| Plague a răspuns:

Cum au zis si restul, daca patronii nu au depus plangere baietii scapa cu fata curata...norocul lor. Daca depuneau se facea dosar penal, cazier si iti dai seama ca riscau sa isi piarda slujba sau sa nu isi gaseasca un loc de munca decent (in cazul in care nu lucreaza). Cam astea sunt consecintele din cate stiu eu...o fapta de genul te urmareste toata viata

| smarti a răspuns:

De analfabet ce esti o sa faci pirnaie.In declaratiile pe care le dai conteaza fiecare virgula.Intii spui ca prietenii tai au spart magazinul apoi mai jos intrebi ''ne fac dosar penal? '' si este de presupus ca si tu ai fost partas.Dooooaaaamne cit de prost esti!

| Kanghu a răspuns:

Daca nu au depus plangere scapati basma curata. Dar politia o sa fie cu ochii pe voi. La urmatoarea abatere o incurcati.

| ElenaErika a răspuns:

Daca nu au mai pus plangere nu o sa va alegeti cu dosar penal de data asta. Dar la urmatoarea abatere cred ca o incurcati. Aveti si voi grijahee hee

| avixie a răspuns:

Pai daca patroni nu au mai pus plangere nu aveti cum sa platiti amenda.O sa v faca dosar penal.happy dar asta nu e nimic grav