| liviu00 a întrebat:

Pro sau contra?
Femeile ar trebui sa aiba aceeasi varsta de pensionare ca barbatii.
Argumentati.

8 răspunsuri:
| Sylx a răspuns:

In primul rind, mie nu mi se pare normala virsta de 65 ani (pe care au stabilit-o guvernantii in urma cu ceva timp) ca si conditie de iesire la pensie, in conditiile in care speranta de viata la noi este mult redusa fata de media europeana. Dar asta e urmare, a politicii proaste avute ani de zile, in care nu a fost gindit/creat/mentinut un sistem de echilibru permanent intre salariati si pensionari astfel incit sa nu se ajunga la situatia din prezent in care aprox. 4000000 salariati sustin mai bine de 6000000 pensionari, ca sa nu mai vorbim despre modul cum foarte multe persoane tinere apte de munca la data depunerii dosarelor pentru stabilire pensie beneficiaza in prezent (cu complicitatea medicilor care le-au "fabricat" dferite afectiuni cronice) de aceasta remuneratie lunara! Ca sa-ti raspund la intrebare... in principiu as fi de acord ca ambele sexe sa aiba o virsta unica de pensionare, exceptindu-se domeniile grele unde este nevoie de forta fizica bruta si unde desigur reprezentantele sexului frumos ar fi dezavantajate, in acest caz (si in altele intemeiate) este necesara iesirea mai devreme la pensie a femeilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lupti cumva pentru egalitatea femeilor cu barbatii?

Stefan
| Stefan a răspuns:

Nu mi se pare normal ca femeile sa aiba aceiasi varsta de pensionare ca si barbatii, tinand cont de rolul femeii in societate si in familie.

| Bacemi a răspuns:

Corect mi s-ar parea ca femeia sa poata lua aceasta decizia. Mi s-ar parea corect ca atat pentru barbati, cat si pentru femei sa fie o varsta minima pentru pensionare mai mica decat ce este acum. Si cine vrea merge mai departe inca un anumit numar de ani stabilit prin lege.

| DrViorel a răspuns:

Da de aceiasi parere, sa fie un barem mai mic decat la barbati, iar cine continua, sa i se faca o cotizatie aparte pe fiecare an de munca in plus...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este corect. Femeile au 3 norme. (sotie, mama si serviciu) Sunt de acord cu cele scrise de @klaudyu si @bacemi! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Femeia este mult mai muncită decât bărbatul: soție (spălat, gătit, călcat, etc.), mamă (îngrijirea unuia sau a mai mulți copii), un serviciu (solicitare fizică și psihică), etc.
Sunt contra cu vehemență.
Pa, pa.

| arn64 a răspuns:

Nu neaparat, desi o varsta de diferenta prea mare nu prea merge, poate un an doi.