anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pro sau contra unirii republicii Moldova cu Romania(argumentati raspunsul)funda

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

CONTRA
Republica Moldova nu vrea unire cu Romania moldovenii nu vreau sa fie romani pentru ca nu au fost si nu vor fi niciodata
RM este un stat independent cu traditii si popor propriu
Pentru cei care (singuri stiti) Moldova este stat independent deja de 20 de ani
VoI ce nu aveti ce face?
Pamint nu va ajunge
CE PROSTIE sa va uitati peste gard si sa vreti unire
Nus romanca

81 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La ei asa e mentalitate daca e rau in tara de ce sa nu te uiti pe la vecini la care e mai bine cu aceea se duc sa vina mai repede PCRM inapoi la putere ca o sa vada ei Unire... Picioaru-Fundu si la revedere

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru zotescumarius):

Republica noastra nu e amarat are istorie traditii popor si peste un an si ceva vin inapoi comunistii si va fi o tara de SUCCES
Apropo am mai citit niste intrebari
CE TREABA AVETI DE 1 DECEMBRIE LA CHISINAU?
Ziua voastra sarbatoriti-o de la noi ce vreti? tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Leon):

Noi am inteles atunci cindva ca e mai bine cu Russia si de aceea suntem si mai bogati am fost pina la AIE
Inchipuiesti cum va fi daca Marea Britanie va face revolutii in SUA?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si spui ca nu esti tigan si analfabet?
Si,, articularea" voastra este nimic altceva decit limba MOLDOVENEASCA

| Leon a răspuns:

Am inteles tot, deci pentru tine regimul comunist e cel mai sanatos mod de viata, eu condamn comunismul precum condamn si celelalte regimuri si tot ceea ce incearca sa subjuge si sa controleze libertatea si identitatea oamenilor si a statelor.
Dar extremismul asta in general nu duce la nimic si n-am sa ma tiganesc cu tine cum am vazut ca faci tu cu ceilalti pe-aici.
Concluzia e ca e tragic faptul ca o tanara din generatia post-comunista din care am avut de suferit cu totii, inclusiv rudele tale, prezinta inca simptomele unei mentalitati bolnave.
Si inteleg faptul ca pentru tine, tara ta nu conteaza prea mult, adica identitatea Moldovei, tara lui Stefan cel Mare, prieten bun cu domnul Tarii Romanesti, ci conteaza comunismul sau istoria recenta. Unde au fost rusii cand ati avut nevoie de ei, daca stii intr-adevar istoria tarii tale, si de ce nu va ajuta si in momentul de fata? Pt ca vor doar sa subjuge si sa se foloseasca de voi. Mai documenteaza-te iar apoi vino cu intrebari si afirmatii adevarate, ca de tiganeli sunt satul.

| Leon a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cunosc prea bine istoria recenta a Moldovei, adica post-comunista, dar statisticile nu arata chiar asa de bine cum zici tu. In zilele aste oricum n-ai de ales pentru ca marile puteri au controlul.
Nu inteleg faza cu UK si SUA, explica straight face

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu tot sunt comunista
big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Leon):

UK SI SUA tot cum spuneti de Moldova se trag dintr-un popor si cum ar fi daca UK ar face proteste in SUA?

| BCoMichael a răspuns:

Sunt de acord cu ultima doar pentru ca sunt Macedonean dar am tinut putin cu Romania din mandrie pentru ca asa sunt eu fatarnic laughing
Sustin in continuare ca limba voastra e o corcitura pentru ca voi adoptati partea gresita a gramaticii romanilorwinking Serios acum tot ce tine de istoria voastra se trage din noi deci nu exista "moldova" si nici "moldoveneasca" ci doar mofturile unor oameni care vor sa fie importanti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BCoMichael):

Auzi tara se numeste moldoveneasca si poporul este moldovean ca nu poti sa fii moldovean si sa vorbesti romana unde e logica?

| nameuser a răspuns (pentru Leon):

Da,regimul comunist e cel mai sanatos mod de viata.Sunt comunista,vreo problema, intrebari?!? Chiar si pe vremea lui Stalin era mai bine, existau kolhozuri unde fiecare om era incadrat, avea un salariu destul de marisor, produsele, alimentele etc. costau nimicuri...Cine a avut de suferit? Au avut de suferit nebunii si handicapatii ce nu-si stiau istoria, nu stiau ca sant moldoveni, vorbesc moldoveneasca si locuiesc in Moldova si ca Stefan cel Mare a fost tradat de romani in batalia cu turcii si plus la asta ca Tara Moldovei s-a format cu mult inainte de Romania.Inclusiv rudele mele? Rudele mele nu au avut de suferit pentru ca stiau unde traiesc, ce limba vorbesc si ce popor sunt.Stefan cel Mare a fost bun prieten cu domnul Tarii Romanesti pana cand acestia nu l-au tradat si din cauza asta el a incendiat Bucurestiul.Rusii au fost intotdeauna aici cand am avut nevoie de ei.In perioada cand faceam parte din URSS, rusii au construit la noi in tara biserici, scoli, spitale, gradinite etc.Tot ce vezi in Chisinau a fost construit in perioada sovietica de rusi.Ce-au facut romanii tai cat timp eram ocupati de acestia? Rusii vor sa se foloseasca de noi? De aia ne ajuta(ma rog, ne ajutau, ca de cand a venit la putere AIE, nu se mai intampla acelasi lucru)ne primesc vinurile, ne primesc la munca si studii...Cu ce ne ajuta Romania?

| justitiarul a răspuns:

Daca nu dai doi lei pe noi de ce mă-ta vrei sa te unesti cu Romania? Sunt convins ca te-ai unit cu multi romani pana acum........in pat!
Voi nu aveti tigani? Nu, ca au plecat de foame, uitasem!

| justitiarul a răspuns:

Romani disponibili financiar sa le scoata din foame, nu te-ai prins?laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru justitiarul):

Nu noi nu avem tigani si chiar daca se mai intilnesc unu la o suta macar au vreo idee despre ce vorbesc.Ce sa spun
La voi inca nu ajuns evolutia

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru justitiarul):

Chiar?
Sunteti saraci de...
Sper ca ma-i inteles

| nameuser a răspuns (pentru anonim_4396):

Dollars,scrie te rog aici adresa ta de facebook sau odnok(sau alt site de socializare), sau macar din ce localitate esti ca incerc sa-ti scriu mesaj si nu pot ca statutul de junior nu-mi permite.Ai putea sa-mi scrii tu un mesaj aici,pe TPU,daca o sa poti, sau sa-ti editezi profilul, si sa activezi optiunea de a primi mesaje de la toti utilizatorii, nu doar de la seniori.Te rog mult, mi-e interesant sa aflu de unde esti si merci anticipat.Te-am pupat!

| Leon a răspuns (pentru nameuser):

Democratia post-comunista, prost inteleasa de romani, a fost exploatata in cel mai nenorocit hal de toti aceia care nu si-au vazut de treaba lor de-alungul istoriei. Se poate face fara niciun fel de resentimente o analogie intre boierimea feudala si caracatita clientelei politice, de fapt ceea ce vroiam sa te fac sa intelegi e ca nesimtirea nu cunoaste limite, iar atunci cand vine vb de interese, putere si control acest fenomen de 'prostitutie morala' pare ca un focar de infectie.
Pe vremea lui Vlad Tepes se tragea in teapa, iar pe vremea lui Stefan cel Mare inca se mai taiau capete, ma gandesc ca stii cam ce s-a intamplat si cat de mult il regreta Stefan Voda pe Vlad Tepes, ca tot am facut o scurta incursiune in istorie.
Fenomenele care se petrec in Romania si pe care tu mi le expui le cunosc destul de bine, mai bine decat tine, si mi se rascoala toata constiinta cand vad cum se distrug generatii de oameni doar din ipocrizia fara margini a unora.
Si Romania si Moldova au luptat pentru pamantul pe care locuiesc, dar Romania a avut de suferit din greu in timpul oricarei dominatii prezente, inclusiv cea a comunismului.
Probabil au existat influente pozitive din parte Rusiei in tara voastra, repet nu cunosc in detaliu istoria foarte recenta a Moldovei, dar auzeam mereu informatii sintetice de genul ca Moldova e la coada Europei si nu la mine in tara ci cam peste tot pe unde am fost.
Dar asta nu inseamna sa va bag pe toti in aceeasi oala si sa va etichetez net inferiori tarii noastre si chiar n-as vrea sa ma tiganesc cu tine, pentru ca iti pot intelege parerile, experienta de viata si convingerile, dar nu pot sa tolerez aberatiile care se spun despre tara mea. Nu suntem un neam de tigani si ascultatori de manele, iar la noi in regimul comunist nu puteai sa scoti o vorba si nu aveai dreptul la libera exprimare, trebuia sa faci ca un animal ceea ce iti zicea fara sa gandesti si sa pretinzi, in concluzie totul era foarte limitat pentru ca avea ca singur scop cresterea 'patrimoniului colectivului comunist din Romania'. E destul de asemanator cu ceea ce incearca sa faca occidentul in momentul de fata, adica mai pe romaneste sa te puna la caruta sa tragi nestiind pentru ce si fara sa privesti in stanga si in dreapta, important e sa stii sa tragi caruta pe care ai fost 'educat' sa o tragi, chiar daca in rest esti un zombie social. Adica nu trebuie sa stii sa schimbi un bec daca tu esti un bun contabil sau un dentis spre exemplu. E treaba electricianului, iar pentru tine poate fi periculos. Cam asa e, iti spun pentru ca am avut ocazia sa umblu afara din tara, desi nu putem sa comentam nimic caci oricum sunt mult mai organizati ca noi si au mult mai multe privilegii, o mentalitate mult ma matura si o cultura asupra muncii mult mai dezvoltata decat la noi.
Sper ca ai inteles ca a fost creativa mega-dezbaterea noastra si sa intelegi ca de fapt suntem in aceeasi oala, si romani si moldoveni, iar cand spun asta ma refer la adevaratii cetateni nu la cei care nu fac nimic si isi bat joc de tara lor.

| nameuser a răspuns (pentru BCoMichael):

Ma prostu dracului.ti-ai sters cumva raspunsurile si toate ipocriziile pe care le spuneai aici? ca am avut mai multe raspunsuri...ce vrei din prosti, care se crde mari si tari, vorbesc niste aberatii si dupa aia se salveaza stergandu-si prostiile...

| nameuser a răspuns (pentru Leon):

De cate ori sa-ti repet ca nu suntem in aceeasi oala? romanii sant romani, locuiesc in Romania(sunt imprastiati peste tot in Europa facandu-se de ras, in fine nu despre asta e vorba), si vorbesc romana.Au cu totul alte traditii si obiceiuri.Cum poti sa spui ca sant identice, asculta cum cantam noi o colinda si cum cantati voi.Nu ma refer la cuvinte, ci la modul de a canta.De cantecele populare nici nu mai vorbesc...sau de alte obiceiuri.Iar moldovenii sant moldoveni, locuiesc in republica Moldova, vorbesc moldoveneasca, sunt independenti si nu vor/nu le trebuie unire! am repetat si o sa mai repet
sus PCRM
sus republica Moldova
sus Vladimir Voronin
sus relatii bune cu Rusia(ca cele de pe timpul guvernarii comuniste(PCRM)
jos unire
jos Romania/romani(sorry)

| richarddawkins a răspuns:

Pro desfintarea romaniei, aceasta tara minunata e ocupata degeaba, de ce sa vrea si aia sa se uneasca cu tiganii europei, saraci europei sa fim seriosi mai bine nu, vorba aia cine trage la saracie daca am fi Germania de ce nu

| nameuser a răspuns (pentru BCoMichael):

Tontu dracului de BCoMichael, s-a facut de ras si si-a sters raspunsurile, stergandu-se automat si comentariile mele la adresa lui, sa te ia naiba analfabetule si manelistule!

| richarddawkins a răspuns (pentru anonim_4396):

Gresit,majoritatea care au plecat in usa au fost germanii, englezi

| nameuser a răspuns:

P.S.am uitat cu desavarsire de 9 mai den' pobedi(ziua biruintei)Felicitari tuturor! indiferent de cite ori ne vor forta sa nu o facem....luptam pentru memoria bunicilor nostri.....slavita sa le fie munca si lupta pentru care noi traim acum liberi! ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ГЕРОЯМ ––- ВЕТЕРАНАМ ВОЙНЫ. СПАСИБО ВАМ! С ДНЕМ ВЕЛИКОЙ ПОБЕДЫ НАД РУМЫНО-НЕМЕЦКИМ ФАШИЗМОМ!
9 Mая!
Пусть небо будет голубым,
Пусть в небе не клубится дым,
Пусть пушки грозные молчат
И пулеметы не строчат,
Чтоб жили люди, города...
Мир нужен на земле всегда!
С днём Победы!
Поздравляю вас с Днем великой Победы! Пусть этот день будет напоминанием о том, что наш народ смог объединиться перед лицом общего врага, выстоять в нелегкой борьбе и избавить мир от фашизма! Я желаю вам, вашим семьям и всем нам никогда не испытать тягот войны!
Спасибо за ПОБЕДУ! МЫ ПОМНИМ И ГОРДИМСЯ!
Multumim pentru biruinta! Noi tinem minte si ne mandrim!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru nameuser):

La odnoklassniki sunt serjantu Adinuta si sunt din orasul Rishkani

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru richarddawkins):

Acum majoritatea tiganilor fug in RM si mai departe in Russia

| nameuser a răspuns (pentru richarddawkins):

Nu am inteles, esti pro sau contra unirii republicii Moldova cu Romania?

| nameuser a răspuns:

Spasibo!

| nameuser a răspuns (pentru anonim_4396):

Merci de adresa, o sa intru la tine pe profil cand imi recapat parola ca mi s-a spars profilul(un tont(sau toanta)mi-a aflat parola)

| richarddawkins a răspuns (pentru nameuser):

Sunt contra

| nameuser a răspuns (pentru richarddawkins):

Bravo,merci ca ma sustii!

Întrebări similare