| drogh a întrebat:

Problema stă în felul următor: acum 1 an jumate am cunoscut un băiat iar la momentul actual eu am 18 ani şi el 25. Nu am putut ajunge la un acord de despărţire fiindcă e foarte obsedat, acum mă ameninţă că de el nu o să scap, pentru că mă iubeşte, mă urmăreşte la colţurile caselor pe strada unde stau şi mă strigă oriunde m-aş duce. Am încercat să vorbesc cu altcineva într-o dimineaţă şi imediat a apărut el şi a făcut un scandal că eu nu am dreptul la aşa ceva şi altele. Nu îl mai suport, aş putea depune o plângere împotriva lui? Dacă da, ce aş putea scrie acolo şi ce i s-ar putea întâmpla? De asemenea, vreau să menţionez că în iulie 2015 el a furat un aparat electronic din casa cuiva şi aş avea şi martori. Am auzit şi un ordin de restricţie... Vă rog, ajutaţi-mă şi spuneţi-mi ce să fac să scap de el! Nu pot să fac nimic fiindcă gata apare în faţa mea.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-i faci o plangere penala pentru infractiunea de hartuire si sa soliciti, in cadrul procesului penal, si un ordin de restrictie. Trebuie sa ai probe (martori sau altele) ca esti hartuita.
Conform Codului penal, citez:
"ART. 208.Hărţuirea  
  (1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un  interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
  (2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de  transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea prealabila trebuie facut in termen de maximum 3 luni de la o fapta de hartuire.  

7 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Plangere la politie, interdictie, dar slaba treaba. Depinde cat de diliu e, faza e ca se da ordinul judecatoresc sa nu se mai apropie de tine, dar nu sta nimeni cu ochii pe tine sau pe el dupa aia. Cel mai practic ar fi sa apelezi la unii de-alde el sa il bage in sperieti bine de tot, cu sau fara sa ii f*&a o mama de bataie.

| drogh explică (pentru KodrutZ):

E foarte diliu, şi dacă încalcă ordinul de restricţie poate să păţească ceva? Sunt foarte disperată că am dat de un asemenea specimen!

| KodrutZ a răspuns (pentru drogh):

Da, pateste. Ia inchisoare cu suspendare dupa ce il incalca de 2443323112 de ori, cel mai probabil. Apeleaza la niste recuperatori/ceva, cel mai sigur. Sau - ca tot zici ca ai 18 ani - pleaca frumos la facultate in alt oras si cu asta basta.

| Adry05 a răspuns:

Da, du-te la politie si depune plangere impotriva lui. Spune-le acolo exact ce ai scris si aici. Poate obtine ordin de restrictie sa nu mai aiba voie sa se apropie de tine de la o anumita distanta.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da poti. Du-te la politie. Te hartuieste.

| drogh explică:

Of,dacă ar fi aşa uşor aş face-o! Oricum predomină doar jigodiile ca el.

| Ștreangă_Dragoș_1994 a răspuns:

Ce zici tu ca ti se intampla e hartuire happy daca nu rezolvi de buna voie du-te si fa o plangere la politie pentru hartuire, vei da o declaratie si vei axplica acolo tot ce ai zis si aici, va fi chemat si va da explicatii happy daca nici asa nu se rezolva problema atunci apare amenda contraventionala si ordinul de restrictie, dar asta doar daca te-a agresat fizic