| ChiriasBun a întrebat:

Proprietarul a întrat fără acordul meu si in lipsa mea în garsoniera.
A fost găsit de prietena mea impreuna cu alte persoane cum cotrobaiau prin garsoniera. Mi-au disparut sume mari de bani iar după 2 h când am ajuns eu acasă, a sarit sa ma loveasca, m-a batut, m-a strans de gat de am crezut ca mor si m-a amenintat cu moartea. Menționez ca am contract pe mulți ani cu el dar când a venit Politia, a negat ca as avea contract. A zis ca m-a lăsat sa stau gratis ca sunt un prieten de familie.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-i faci plangere penala pentru cel putin 3 infractiuni, respectiv lovire sau alte violente, amenintare si furt, bineinteles daca le poti dovedi pe toate.
Si daca ai contract de inchiriere, indiferent ca este autentificat de un notar public sau inscris sub semnatura privata, ai putea sa-i faci plangere penala si pentru evaziune fiscala, daca nu a declarat venitul din chirie si nu a platit impozitul pe acesta.

| Violleta2022 a răspuns:

Banii puteau sa fie furati chiar si de prietena ta, care a intrat tot ilegal, ca nici ea nu este in contractul ala de inchiriere... poate a profitat de situatie si i-a luat, stiind unde-i tii ascunsi.

In orice caz, cred ca povestea ta este cusuta cu ata alba, ca de aveai contract legal de inchiriere, il arata-i atunci Politiei si problema era rezolvata, dar nu ai facut-o, odata ce Politia i-a crezut pe aia.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca ai contract ce conteaza ce spune el? Arati contractul la politie si depui plangere

| johnnny123 a răspuns:

Deci tu ai un contract legal de închiriere pe mulți ani, și din senin proprietarul a decis să intre peste tine în casă împreună cu alte persoane, să-ți fure toți banii, să te bată, să te amenințe cu moartea și apoi să mintă poliția că nu aveți contract?

Nu știu de ce, dar povestea asta mi se pare cam cusută cu ață albă.

Dar presupunând că întradevăr așa stau lucrurile și că poți dovedi, atunci poți să-i faci plângere penală.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai TAIE din minciunile astea - Mi-au disparut sume mari de bani iar după 2 h când am ajuns eu acasă, a sarit sa ma loveasca, m-a batut, m-a strans de gat de am crezut ca mor si m-a amenintat cu moartea.

Vezi că polițiștii sunt sătui de povești din astea spuse de chiriași ca tine.

Ai UITAT să spui multe de a ajuns proprietarul să fie nemulțumit de tine.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Ce fel de contract aveți? Notarial sau de mână?
Dacă este notarial aveți o șansă de izbândă. Dacă nu, atunci sunteți bătut și cu banii luați!