Bună!
NU aţi precizat ce fel de altercaţii au existat, dacă s-au petrecut în incinta şcolii, dacă aveţi martori care să susţină spusele dvs. ( sau ale fiului dvs. ), etc.
În funcţie de DOVEZILE pe care le deţineţi, puteţi :
* să depuneţi o Plângere la Direcţiunea şcolii ( în care să explicaţi evenimentele )
* să depuneţi o Plângere la Poliţie
* să depuneţi o Plângere ( prealabilă ) penală la Parchet.
Măsurile întreprinse DEPIND de dovezile pe care le deţineţi!
Totuşi, dacă persoana care a adresat injuriile are "probleme mintale", NU cred că veţi realiza/rezolva mare lucru
Cel mult, posibil să primească o amendă pentru "tulburarea ordinii şi liniştii publice"...
Sfatul meu : încercaţi să EVITAŢI orice contact cu persoana în cauză ( respectiv, fiul dvs. să EVITE orice altercaţie cu copilul acelei persoane )!
Toate cele bune.
Daca ai dovezi poti depune plangere prealabila pentru aceasta infractiune, prevazuta si pedepsita de art.193 Cod penal, citez:
"ART.193. Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoanã cu sãvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sa o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãşi sancţiunea prevãzutã de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţãrii.
Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrţilor înlãturã rãspunderea penalã."
Plangerea prealabila trebuie depusa in maximum 2 luni de la data cand ai cunoscut faptuitorul.
Daca n-ai dovezi atunci nu trebuie sa depui plangerea, te poate acuza de denuntare calomnioasa.
Solutie este un denunt la politia locala, dar chestia e ca trebuie sa dovedesti ca persoanele respective ar reprezenta vreun pericol la adresa fiului dvs.
Martori, inregistrari etc.
Incearca la politie daca ai martori.Incearca si daca n-ai sa vezi ce iese...
Daca as fi in locul tau nici nu m-as duce la politie sau altundeva. Daca ameninta cu moartea atunci este in stare si sa se apere astfel incat sa devina el o victima...nu?
Politia cred ca ar ajuta daca le spuneti problema dvs si sa vorbeasca politistii cu respectivul poate reusesc sa-l aduca pe calea cea buna doar cu vorbele.
Eu o sa iti spun parerea mea iar dumneavoastra puteti sa ziceti daca va place sau nu.
In primul rand ai putea sa il muti la alta scoala.
Sa ii spui dirigintei/profesorului problema dumneavoastra.Iar el/ea va lua masuri unde se poate ajunge si la mutarea in alta scoala copilului cu pricina.
Funda?