| twink a întrebat:

Ramanem in tara si incercam sa facem ceva pentru a schimba in bine sau fugim de probleme pe alte hotare?

Răspuns Câştigător
| nicol20 a răspuns:

Eu prefer sa raman in tara decat sa merg in alta tara si sa se uite straini la mine ca si cum as fi o infractoare ca parerea asta o au despre noi romani sinncer nu stiu unde o sa ajungem cu bufoni astia care conduc tara e praf asta este ramane sa avem incredere in Dumnezeu

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Cei ce fug de probleme sunt niste iresponsabili. Ar fi ideal sa intervina unele schimbiri in bine, dar deocamdata, romanii sunt indiferenti, ba chiar, pot afirma ca idolatrizeaza "mlastina" in care vietuiesc.

| sergiu a răspuns:

Ce mai poti sa faci in tara asta? Aproape nimic. De 20 de ani de cand am facut Revolutia nu s-a schimbat nimic in mai bine, au murit o multime de tineri degeaba...pentru ce? Ca sa poata guvernele ce au urmat ca sa fure cat incape si ca sa ne taxeze la maxim pe toti. Eu am noroc ca sunt foarte optimist din fire si tin la patria mea asa cum e, dar cred ca doar lucrul asta ma mai tine in Romania la ora actuala si ma face sa sper si sa visez cu ochi deschisi ca odata si odata va fi mai bine si voi reusi sa imi fac o viata buna si aici. In vara voi termina facultatea, dar nu sunt sigur ca voi avea un job bine platit in comparatie cu lucrul pe care il voi face. Daca as stii ca voi reusi sa imi asigur macar un trai decent (nu mai mult) aici in tara, atunci voi ramane, dar daca nu vad nicio speranta, atunci s-ar putea sa ma indrept inspre alte zari. Totusi, sa speram ca va fi bine pana la urma si ca guvernul actual si cele care vor mai urma, isi vor schimba mentalitatea "inspre popor" si nu doar inspre buzunarul si interesele proprii. Hai noroc happy

| anad a răspuns:

Ce poti sa faci sa schimbi in bine situatia unui om care isi cauta disperat de lucru si nu gaseste? Daca intr-un final pleaca si gaseste pe alte hotare este de blamat? Teoretic este un ideal "ideal", dar practic intai trebuie sa-ti pui pe masa acum si nu candva cand se va schimba ceva in bine!

| karellen a răspuns:

Eu voi "fugi" peste hotare cu prima ocazie rezonabila. Stiu, sunt un las nenorocit si un dezertor (wink) dar putin imi pasa. O data traim

| Leea1234 a răspuns:

Si cum crezi tu ca ai putea schimba ceva! tu crezi ca,,, cu floare, sau ma rog, un buchet, se face primavara? fii serios, suntem prea nesimnificatvi in fata celor cu "putere"...
daca ti se ofera sansa de a pleca peste hotare, du-te...eu am avut aceasta sansa, cum 3 ani, am profitat de ea, si acum traiesc bine, dar nu in Romania cu ne-a promis Basescu...ci in tara altora!
aici copilul meu merge la o scoala privata,(pe care logic imi permit s-o platesc pe cand in Romania nu!)imi permit sa plec in vacanta, daca doresc, si pe langa multe alte chetuieli mai platesc si chirie!
ok... poate sunt "iresponsabila", cum a spus cineva mai sus, dar mai iresponsabila sau inconstienta (mai bine zis) eram daca ratam sansa de ai oferii copilului meu un trai mai bun, pentru el ma duc si la capatul lumii!

| Barajag a răspuns:

Oare esti iresponsabil incercand sa-ti faci un viitor lipsit de griji? Oare crezi ca, cei plecati in strainatate au ales sa plece de placere? Si ce-ai putea face in tara, stiind ca nu ai un serviciu bun, stai cu grija ca nu ai ce pune pe masa maine si in plus de asta daca mai ai si copii atunci ce le poti oferii? Suferinta? Nu-i de ajuns ca si tu suferi? De ce unii nu sunt realisti? Gata ca am pus prea multe intrebaribig grinBafta!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

In 20 de ani, lucrurile au mers tot din rau in mai rau. Toate schimbarile au fost in rau.
Eu mi-am trait primii 30 de ani din viata in timpul impuscatului. Sincer, atunci nu visam sa plec din tara. Atunci speram ca, poate, intr-o zi se va termina cosmarul si vom avea si noi o viata normala.
Acum, nu mai sper asta. Pacat ca, la varsta mea, e greu s-o iei de la capat in alta parte, pentru ca acum, as pleca si maine.
Uita-te si tu ce a devenit politica! O simpla lupta pentru ciolan. Uite cum profita politicienii de puterea pe care o au ca sa ne aduca, incet-incet, acolo de unde am plecat.
Ex.: S-a lungit cu un an mandatul Presedintelui. Cat timp crezi ca va trece pana se va lungi sine diae?
S-a organizat "referendum" pentru micsorarea numarului de parlamentari. Ia uite ce zor-nevoie sa treaca modificarea prin Parlament. Tzara arde si baba se piaptana.
In Romania, nu se mai pune problema sa traim, ci sa supravietuim.
Sincer, chiar nu vad solutia iesirii din marasmul in care ne aflam.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Daca as trai 1000 de ani as pleca peste hotare, as acumula gandirea culturilor si civilizatiilor avansate si m-as intoarce pentru a incerca sa schimb. Dar anul asta am trecut deja pe langa madame cu coasa astfel incat imi dau seama ca suna clopotelul repede.

In primul rand problemele Romaniei nu sunt expres ale mele. Apoi, daca cei in care ne-am pus incredere prin vot- sau prin lipsa lor- nu fac nimic si au puterea in mana, nu vad de ce as incerca eu. Nu ii sunt datoarea Romaniei cu nimic, Romania nu imi este datoare cu nimic. Ei, de fapt daca ar fi sa ma iau dupa Constitutie ar trebui sa imi ofere o viata decenta, dar asta nu mai conteaza astazi.

Dany, nu ma simt iresponsabila, iar aici aduc ca argument faptul ca granitele sunt doar in mintea noastra. Se tinde catre globalizare, dar eu cred ca ea este deja aici. Ne-am omorat unul pe altul sa ne trasam atatea granite, ca acum sa le stergem. Eu traiesc pe Terra, Romania nu e un loc prielnic pentru dezvoltarea mea. Voi pleca fara doar si poate. E ca si cum m-as muta de la tara la oras.

| horiasima a răspuns:

"Ca sa poata guvernele ce au urmat ca sa fure cat incape si ca sa ne taxeze la maxim pe toti."Imi pare rau sa iti spun dar tinerii nu au murit degeaba.Vina este a noastra ca i-am lasat, nu a lor ca fura. A fugi de probleme este o dovada de lasitate.Nu mai e pic de nationalism in aceasta tara superba.De ce sa scuipam Romania cand doar sistemul ei este de vina?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti citez doar atat : "Romani de pretutindeni: Fiti Noii Pasoptisti!
In Decembrie anul trecut, a demarat la Timisoara o miscare civica a celor care vor sa transforme Romania intr-o tara in care chiar merita sa traiesti.
Cine sunt acestia? Noii Pasoptisti sunt cu precadere tinerii care au
studiat sau muncit in strainatate dar s-au intors sa traiasca si sa
contribuie la propasirea tarii. Dar nu numai ei, oricine isi doreste ca viata in Romania sa fie la fel de civilizata ca in orice alt stat european este invitat sa ni se alature. Nu este vorba de o structura formala, nu exista sefi sau ierarhii zi de zi, prin ceea ce alegem sa facem, apartinem, sau nu, grupului Pasoptist care transforma tara.
Cum? Pentru ca Romania sa se transforme este evident necesar sa se transforme legile, institutiile si politica. Dar nu toti suntem parlamentari sau oameni politici, si nu toti avem putere asupra celor din jur. Insa cu totii suntem cetateni si fiecare dintre noi are putere asupra sa. Avem puterea sa alegem intre a fi luati de val sau a da un exemplu. De a ne implica in viata civica sau a da din umeri ramanand neputinciosi. In fiecare zi, in bloc, pe strada, in trafic, sau in institutii avem libertatea de a alege sa contribuim la o Romanie europeana sau la o tara haotica, puterea de a ne implica sau a ne victimiza.
Am intitulat miscarea noastra Noii Pasoptisti pentru ca ne inspira acea mana de oameni (la origine mai putin de 100) care, acum mai bine de un secol, au putut transforma atat de radical Romania, de la lucruri in aparenta marunte la cele cu adevarat marete, de la haine la scris, si de la idei la institutii.
Ce vom face? Vom incerca sa cream acea presiune sociala care produce schimbarea. De la ridicol la sublim, nu vom lasa pe cineva, spre pilda, sa arunce gunoiul pe strada fara sa-l atentionam politicos ca a pierdut ceva, nu vom permite unui functionar public sa ne trateze cu dispret fara sa-i amintim, cu calm, ca salariul sau vine din buzunarul nostru, nu vom ridica
din umeri cand cineva ne invita sa semnam petitii, etc. Pe scurt: ne vom implica.
Cu o astfel de misune ne asumam un risc riscul de a fi ridiculizati,
admonestati sau chiar agresati de oameni si refuzati de institutii. Dar este un pret marunt de platit pentru schimbare. Daca aceste gesturi vin doar de la cativa dintre noi, ele raman inutile. Dar daca vin de la noi toti, impreuna, vor produce schimbarea!
Ne insusim vorbele lui Daniel Madalin Raduta, tanarul care a strans aproape 150, 000 E pe internet pentru un transplant care sa-i vindece leucemia. Eu cred ca nimic nu e imposibil. Trebuie doar sa vrei si sa crezi. Istoria ne da multe exemple de schimbari radicale; care nu ar fi fost posibile daca niste oameni nu le-ar fi visat si nu ar fi crezut in ele. Cred deci ca a schimba lucrurile in Romania nu e imposibil. Da, e foarte greu; nu e chiar atat de improbabil ca a castiga la loto, dar e o vorba: daca nu joci, ai
sanse ZERO sa castigi.
O fi chiar imposibil sa obligam guvernanantii la transparenta? Sa pot sa intru pe un site web sa vad cum se cheltuie banii mei, ai contribuabilului? Apoi sa-i oblig la o mai mare responsabilitate in cheltuirea lor? Pentru mine, ca individ, e imposibil. Pentru acea parte a societaii care asteapta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau crede ca n-o sa se rezolve niciodata, e imposibil.
Pentru noi, cei care visam sa traim intr-o Romanie civilizata, este
posibil.
*Dupa Timisoara si Iasi, Noii Pasoptisti s-au intalnit in capitala luni 15 martie, 18:30, la Cafeneaua Pasoptista de la Palatul Ghika. Veniti alaturi de noi sau, daca sunteti departe, va asteptam sa aduceti cu voi, in Romania, acest spirit Pasoptist de cate ori va intoarceti acasa.*
Va multumim!

Sandra Pralong si echipa SynergEtica
Sandra Pralong
President
Synergy Communications

| heartgrenade a răspuns:

Plecam...clar!

Întrebări similare