anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent m-am mutat in chirie intr-o garsoniera. Toate bune si frumoase doar ca sunt restante la intretinere de vreo 500 de lei. Proprietarul mi-a spus initial ca voi plati eu restantele din banii de chirie, dar cand m-am dus la administratie, mi s-a spus ca, de fapt, nu fostii chiriasi au lasat restantele, ci proprietarul (?) si ca o sa aiba proces? daca nu plateste restantele. Sa zicem ca achit eu din banii de chirie restantele care au mai ramas. E posibil sa ma afecteze cu ceva daca nu sunt achitate la timp, caci proprietarul spunea ca pana in septembrie o sa fie achitate (deci vrea sa le platesc esalonat). Ma gandeam ca o sa-mi vina penalitati. Sau care ar fi riscurile? Help!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca le achiti, chiar esalonat, nu o sa te afecteze cu nimic, bineinteles daca platesti si suma pentru fiecare luna curenta.
Cand platesti solicita sa fie scrisa chitanta pe numele tau, pentru a nu avea apoi probleme cu proprietarul.

| KodrutZ a răspuns:

Desigur ca vin penalitati. Lichideaza-le si gata, cel mai simplu. Discuta si la asociatie ca sa stii ceva clar. Si nu in ultimul rind, PASTREAZA CHITANTELE!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar fi o prostie sa le achiti tu ca probabil nu iti mai vezi niciodata banii. De afectat... pai e posibil sa ramai fara utilitati la un momentdat