| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Referitor la Romania, pe multi i-am auzit spunand ca Romania nu mai este o tara ci de fapt e o colonie a Europei sau ceva de genu. Ma poate lamuri cineva?

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Pentru ca suntem furnizori de forta de munca si resurse ieftine (bine, pe langa infractori si prostituate) si piata de desfacere pentru produse de calitate inferioara la pret (prea) mare. Curat colonie. Dar, ca tara, atat suntem in stare.

| RAY a răspuns (pentru flixbuster):

Asa e, bun raspuns

| suntserios a răspuns (pentru flixbuster):

Mda, uiți ca suntem beneficiari de bani nerambursabili, uiți ca suntem obligați sa adoptam niște standarde pe care noi ca tara de sine stătătoar nu le am fi atins niciodată, uiți ca beneficiem de libertatea de mișcare, drept de munca șamd. Bine, asta sunt lucruri care le vad cei ce vor

| flixbuster a răspuns (pentru suntserios):

Ha, ha, stai linistit, eu privesc catre vest nu catre est. Mai bine colonie UE decat colonie CSI. I-am enumerat omului cu intrebarea motive pentru care se poate zice ca suntem colonie. Dar ar fi tare bine daca motivele acelea nu ar mai exista.

Evident ca sunt si multe parti bune in apartenenta la UE. Raul ni-l facem singuri - nu a venit nimeni sa ne-o traga cu de-a sila, ne-am lasat noi nadragii in vine si stam cu fundul in sus de bunavoie.

Din pacate pentru noi (din nou, din vina noastra) suntem cam irelevanti:

http://www.caleaeuropeana.ro/......politicile

Cum am zis, ca tara, atat suntem in stare. Ei vor dar nu prea au cu cine.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru RAY):

RAY poti sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare, https://www.tpu.ro/......astfel-de/ adica sa imi spui care e diferenta dintre cele doua si sa imi spui ce fel de societate e Romania.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

E o teorie a celor deranjați ca UE vrea sa impună reguli de bun simt în toate statele membre.

problema apare cand esti dependent 100% de UE,nu ca isi impune niste lucruri civilizate,Romania este o colonie,nu este tara,economic e praf,totul este capital strain,banci straine,totul este vandut paduri,pamanturi,nu doar Romania e colonie, toate tariile latine sunt praf, doar popoarele Germanice sunt net superioare tuturor altor popoare, isi raspund aici, tarii superioare sunt cele care conduc pe cele inferioare, fara cele inferioare nu ar fi superioare, de asta comunismul era o utopie

suntserios
| suntserios a răspuns:

E o teorie a celor deranjați ca UE vrea sa impună reguli de bun simt în toate statele membre. Cei care afirma treaba cu colonia sunt cei care în primul rand nu înțeleg beneficiile apartenentei la Europa sau sunt afectați direct de ceea ce UE impune. La urma urmei făcând parte dintr-o comunitate trebuie sa respectam niște legi.

| doctorandus a răspuns:

Cei care zic asta sunt cam dusi cu pluta.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

De ce nu este o colonie?

Mai exact cum, ce o face sa fie colonie?

| RAY a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Dependenta economica, culturala, regionala, politica, armata etc

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Romania nu e ocupata/inrobita, e doar saraca.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

Si e dependenta la orice capitol

Dar daca stai sa te gandesti toate tariile din occidnet au devenit chiar ele colonii pentru ca acolo sunt oameni de toate natiile posibile ca in SUA ca de fapt toate statele din America de nord si de sud sunt de fapt colonii.

| P3d1a a răspuns:

Chestia cu "colonie a europei" e ceva ce spun toti cei care nu isi dau interesul sa se educe in politica romana inainte de cea din afara.
Romania e dependenta de EU deci trebuie sa fie de acord si sa urmareasca fiercare interes EU chiar daca nu e in interesul tarii. Ca exemplu avem discutiile ce au durat 3 ani in favoarea legalizarii casatoriilor intre acelasi sex in Romania. Legea europeana obliga statele membre "sa nu discrimine pe baza religiei, sexului, rasei, nationalitatii, al orientarii sexuale, etc".

E un lucru bine stiut ca in schimbul fondurilor europene Romania trebuie sa indeplineasca cerintele EU.

Totusi daca vrei sa critici Romania, ar trebui sa o critici ca fiind o tara condusa de infractori. Daca nu ma crezi cauta pe google "Prins cu mita in". Vezi daca gasesti un politist sau primar prins cu mita sau abuz in serviciu acum 2-3ani si dupa cauta sa vezi daca mai lucreaza in 2018. Iti garantez ca nu a facut puscarie si inca isi ia salariul si mita bine mersi. In Romania fac puscarie doar babele care vand ceapa fara autorizatie.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru P3d1a):

Asa e frate am ajuns de tot rahatul si sti care e buba, e ca mergem din rau in mai rau. Iar in legatura cu infractorii sa nu uitam ca in viata totul se plateste.