| Bxtspp a întrebat:

Repede va rog! Sunt în tren iar eu ma uit la niște video cu volumul destul de ridicat fiindcă nu auzeam din cauza zgomotului făcut de acesta, iar un domn mi-a atras atenția sa-mi pun căștile ca fac zgomot. Exista vreo lege ceva de genu sa primesc sancțiuni, ajutați-ma ca vreau sa ma pun în gura cu el ca m-a enervat. Va mulțumesc!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, exista L.61/1991, privind contraventiile la ordinea si linistea publica, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.2.
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"

| johnnny123 a răspuns:

După ce că ești un mare nesimțit, tot tu te-ai enervat și vrei să-l bați pe cel care ți-a făcut observație?

Nu este nimeni obligat să suporte gălăgia ta. Întotdeauna în public se ascultă la căști.

Iar dacă bunul simț îți lipsește cu desăvârșire, da, există și sancțiuni.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand esti in public, in afara camerei tale de acasa, trebuie sa dai volumul incet sau sa-l inchizi, ori sa asculti la casti, ca asa ceva trebuie facut cu bun simt si cu respectarea legala a linistii publice, in spatiile publice sau in mijloacele de transport.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din pacate pentru nesimtire nu prea sunt legi... cel putin nu la noi.

| ReddY25 a răspuns:

rolling on the floor