| STK a întrebat:

Romania ar putea redeveni o monarhie? Am castiga ceva din asta?

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca s-ar putea, fiindca nu sunt indeplinite nici conditiile interne si externe si fiindca nici Casa Domnitoare a Romaniei nu are un Rege puternic, la o varsta buna si indragit in tara: regele Mihai e prea batran, printul Radu nu este os domnesc iar in Casa Regala de Romania coroana se transmite numai pe linie masculina, iar urmasii printului Nicolae sau cei neligitimi ai lui Carol al II-lea nu se bucura de suficienta credibilitate.
Nu stiu daca ne-ar folosi sau nu, e impredictibil.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Intrebare la Radio Erevan: Este posibila instaurarea comunismului in Elvetia?
Raspuns: Este, dar ar fi pacat!
Asa si in cazul nostru.

daniela
| daniela a răspuns:

NU a trecut vremea monarhiei in Romania si in general in lume. Nu cred ca am avea ceva de castigat din asta

| Parintele a răspuns:

Nu.Nu.

assiris
| assiris a răspuns:

La prima intrebare nu cred ca poate deveni o monarhie. Ar trebui inteleasa si cei care stiu ce inseamna sunt prea batrini iar cei care ar trebui sa o sprijine sunt crescuti in comunism si nu vor sa-si schimbe sangele.
Daca am castiga ceva din asta? Cred ca da. Am avea un alt statut in fata multor state care au deja monarhii si care sunt respectate de celelalte. In orice caz, comunismul nu s-a potrivit cu Romania, democratia si capitalismul este un experiment nereusit si decit sa tot ne balacarim cum facem de 20 de ani incoace alegind un presedinte mai neinspirat decit celalalt, experimentind pina ne trece viata, cred ca ar trebui sa mai incercam si altceva.
Spuneti-mi va rog, un om, o fiinta umana din tara asta care ar merita sa fie presedinte si care sa intruneasca votul a 60% din electorat iar ceilalti 40 % sa nu aiba reprosuri si chiar daca nu l-au votat macar sa-l accepte un mandat ca fiind presedintele Romaniei asa cum fac americanii sau alte state, si fara sa asistam perpetuu la circaria la care asistam. Daca mi-l spuneti, merg de buna voie si-mi torn beton in cap sa ma fac statuie in locul lui lenin

| Ben. a răspuns:

Cred ca da.adica decata sa pierdem milioane de euro la fiecare scrutin prezidential mai bine ii dam 1 milion pa an lu 1 ca sa nu-si bage nasu'n toate prostiile si sa reprezinte romania pe la sindrofii

| anonim a răspuns:

Vremea regilor a apus de mult.chiar nu le mai vad rostul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne-am alege cu un rege de care nu mai scapam. Presedintele se schimba prin alegeri, regele iti sta pe cap pina crapa si pe urma-i mai urmeaza si fi-su la tron. In cazul asta, nu ca nu mai scapi de el dupa cinci ani, da' nu mai scapi de familia lui pe veci si daca-s timpiti... ne-am fript.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In privinta lui Duda, nu numai ca n-are singe regal si a intrat in Casa Regala pe usa din dos, dar in realitate este un papagal. In plus este actor, adica stie sa-si joace rolul si sa te prosteasca-n fata. Oricum, desi candideaza acum, sint sigu ca n-are nici o sansa. Daca voia o sansa, trebuia sa iasa pe firmament mai de mult si sa se faca si el cunoscut, nu sa apara in ultimul moment, de parca ar fi iesit din canal. Eu cind l-am vazut, chiar m-am intrebat de unde a aparut si papagalu' asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragii mei, un pic de istorie nu strica. Sa incepem cu monarhia. In Romania, monarhia nu mai exista de prin 1927, de cand a murit Ferdinand. Si-a dat intreaga masura a incompetentei in momentul 23 august, atunci cand un imatur inconstient, Mihai, a dat tara pe mana rusilor prin tradarea maresalului Antonescu. Nu sunt de contestat realizarile, datorate intr-o masura unui Carol I sau Ferinand, dar ajutati din plin de oameni de valoare precum Bratienii si cativa dintre conservatori. Celebra dezvoltare din timpul lui Carol II nu i se datoreaza, ci este rodul deschiderii de care au dat dovada afaceristii momentului.
Singurul care ar putea sa ridice oarecari pretentii ar fi printul Paul, dar el a manifestat inteligenta si recunoaste ca republica e cam singura forma care se potriveste Romaniei.
Parere personala: cine va conduce cu severitatea lui Carol I, cu deschiderea lui Ferdinand si cu patriotismul si corectitudinea lui Antonescu va primi votul meu si ne va ridica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Supersx, Mihai a fost pus in fata glontului, rusii nu ar fi avut nici o jena sa-i zboare si lui creierii. Asa ca a preferat sa-si salveze chilotzii. Sa nu ne tradeze, ar fi fost o dovada de patriotism, insa inutil. S-a gindit ca intre stima poporului nostru si o viata de sobolan, e de preferat ultima si si-a virit coada in fund dupa care a sters-o, zice lumea cu un tren de tablouri. Tara noastra oricum era condamnata, cu o rusie excesiv de puternica linga noi, nu am avut ce face, a trebuit sa acceptam asasinarea lui Antonescu si impunerea ciumei rosii.

| murik a răspuns:

Putin probabil sa redevenim, desi, daca "cine conduce" ar vrea, s-ar putea; insa ar fi f greu+ca romanilor nu le poate fi schimbata mentalitatea in cele mai simple probleme, dar in situatia accea...; cat despre tara, in general cred ca ar avea multe de castigat, de la respectul tarilor importante ...pana la economie etc. nu stiu daca voi realizati cum sunt privite si tartate tarile cu monarhii alive, chiar daca activitatea familiilor regale nu este una de importanta f mare. si aerul pe care il respiri intr-o astfel de tara parca este altul, iar unii oameni, cei care conteaza, nu barfitorii si "analistii", simt responsabilitatea pe care au, si nu isi fac tara de ras, chiar daca nu sunt de acord cu Regalitatea, regele sau activitatile acestuia(v. MB, desi Regina si Charles au anumite rigori, dar si puncte de vedere mult diferite fata de popor, desi nu sunt 100%sustinuti, beneficiaza de un mare respect si aport fizic, intelectual, economic etc din partea poporului)... dar noi, romanii nu am stiut nici macar sa aflam adevarata poveste din spatele MS Regele MIHAI, dar ne-am si intors impotriva lui. bine ca sustinem si dam exemplu copiilor nostri de oameni precum Iliescu, Nastase, Geoana, Vangheleie, Orban etc, il loc sa le aratam si perioade frumoase din istoria tarii. sa ne fie rusine...

| teosyl a răspuns:

Nu cred ca va mai fi. Daca se mai putea, era mult mai bine pentru noi.