| AlexDorinel a întrebat:

România are cele mai multe decese rutiere din UE
https://traficmedia.ro/......ivelul-ue/

În ce zone sunt cele mai multe:
53%-zone rurale
38%-zone urbane
9%-autostrada

Deci asta rezulta ca oamenii din rural sunt mai "smecheri" la volan, adică conduc mai cu viteza etc?

11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Predispozitie pentru accidente in rural. In oras, cu circulatie serioasa, ai grija cum conduci, la sat, iti poti permite sa bagi acceleratia in podea. Si chiar asa e, cele mai multe accidente mortale se fac pe portiunile de drum drepte de minim 2-3 km (am vazut o data o harta cu accidentele de pe raza judetului Timis, la Politia rutiera din Timisoara). Acolo iti permiti sa bagi viteza, crezi ca ai vizibilitate buna, si ca nu se poate intampla nimic, dar nu te gindesti ca tocmai acolo e pericolul.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca ai citi cu un pic de atentie... daca eu ma duc de la oras in vacanta la tara si acolo crap in coma alcoolica, atunci a murit de beat si prost un orasean sau unul de la tara? In cazul tau, e vorba de LOCATIA unde au loc cele mai multe accidente, nu de provenienta victimelor.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

E absolut irelevant. Majoritatea romanilor au bunici la tara, deci direct sau indirect, provenienta e tot rural. Aseara am venit dintr-un drum de vreo 400 de km cu masina, era sa fim implicati in vreo 2 accidente urite de tot datorita unor cretini care depaseau aiurea noaptea in curbe cand se circula in coloana si era chiar aglomerat drumul. Ce importanta crezi ca avea daca timpitii aia vinovati erau de la oras sau sat? Sa zicem ca am fi crapat si noi, eram in principiu 4 oameni in masina, toti nascuti la oras. CE IMPORTANTA AR FI AVUT MEDIUL NOSTRU DE PROVENIENTA? Exact, nu ar fi avut absolut nici o importanta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

In ambele medii, urban si rural, e plin de oameni de treaba si de cretini. Nu ii poti baga pe unii sau pe altii intr-o anume categorie. Efectiv nu poti. Ca si cum ai zice ca musulmanii conduc mai bine decat catolicii, dar ateii sunt asii volanului pentru ca in tara x, statistic vorbind, 0. 0001% dintre accidente sunt comise de catre atei, 15% de catre musulmani, si restul de catolici.

| Catrice a răspuns:

Alea din rural îs orășenii jmek care cred ca în afara localității pot merge cu sutica.

| tudorvolcano a răspuns:

În zona rurală se fac mai multe accidente pentru că trafiul este mai prost reglementat, nu prea sunt semafoare, mulți depășesc limita de viteză, se depășesc pe linie continuă, de asemenea sunt și gropi sau denivelări de teren etc.

Mare parte din cei care merg cu mașina în rural vin de la oraș, că bătrânii care stau la țară nu prea au carnet.
Nu știu cât de șmecheri la volan pot acești bătrâni să fie, sunt mai degrabă victimile accidentelor, pentru că nu au mașonă.

Pe autostradă nu prea se întâmplă accidente deoarece sensurile sunt bine delimitate, este mai mult spațiu, cel puțin 2-3 benzi pe fiecare sens.

| jj7700 a răspuns:

In mediul rural se conduce mai repede (viteze de 70-100km/h), pe sosele mai inguste, in conditii de vizibilitate mai reduse dupa caderea intunericului. Este mult mai probabil ca un accident sa se intample in conditiile acelea decat in oras la 25km/h bara la bara seara pe bulevarde late cu iluminat stradal si fara santuri, podete si copaci fix langa carosabil.

| Cretinul112 a răspuns:

Nu, rezulta ca ești prost. Au drumurile mai proaste, asta e motivul. Cred ca vrei report.