| MisterKat a întrebat:

Romanian Clasic: Ce parere aveti despre: http://prinbrasov.com/......partament/ E legal asa ceva?!

Răspuns Câştigător
| Dannyjj a răspuns:

Anonime care esti anonim, eu stau la bloc de cand ma stiu, doar ca toti din bloc de la mine avem centrale, dar eu am cumparat centrala terminca ca sa scap de cheltuieli si vad ca astia de la stat ne-ar lua si zilele daca ar putea sa le valorifice iar apoi sa si-le bage la averiile lor. Anonime de ce nu ai raspuns de pe contul tau TPU? Pe astia ca tine nu-i suport e ca si cand ai lovii pe la spate. Bun atunci anonime plateste-i lu vecinu jumate din factura, sa vad daca iti convine. Si nu imi da mie definitia apartamentului, cand noi toti oamenii ne gandim la cum sa facem economii, crezi ca ii arde cuiva sa mai plateasca si o parte din cheltuielile vecinului?

6 răspunsuri:
| Dannyjj a răspuns:

A inebunit lumea, deci nu am cuvinte, eu am scapat de aceea taxa, dar ma gandesc la cei care au centrale si au vecini care nu sau debransat, ma pun in locul lor si atunci cum adica sa-i platesc si lu vecinu incalzirea, la ce mi-am luat eu centrala? Pentru ce platesc curentul, apa, gazul pe care le consuma centrala? Deja asta e prea de tot sa fim seriosi.

| alessia5158 a răspuns:

Nu cred ca este nelegal din moment ce exista un act normativ care reglementeaza aceasta problema ord. 343/2010 (http://www.anrsc.ro/index/realizari_legislative/Ordin343.pdf
La blocul nostru, Asoc. de proprietari a hotarat desfiintarea/debransarea tuturor caloriferelor din spatiile comune ale blocului ramanand un procent mult mai mic de plata comuna a agentului termic si anume, cel care se refera la conductele care traverseaza apartamentele celor care au centrale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este perfect legal ca si cei debransati sa plateasca, se poate discuta numai sistemul de aplicare.
Dannyjj / daca ai sti ce inseamna apartament la bloc, n-ai avea asa comentarii. Apartamentul face parte dintr-o unitate locativa colectiva ...mai departe cauta tu informatii si vei afla ca si debransarea este ilegala... ( adolf )

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Atata timp cat exista Ordinul ANRSC (aratat de alessia5158) si normele de aplicare este legal, dar nu este logic si echitabil. Cei care au emis ordinul nu au luat in considerare ca si eu, care am centrala de apartament, incalzesc peretii vecinilor si poate mai mult decat imi incalzesc ei peretii. De asemenea procentul efectiv(intre 30 si 50%) este aberant, dupa socotela lor, 1 ori 2 tevi, care au 3, 5-7 m in apartament, ma incalzesc tot atat cat ma incalzesc 30-50 elementi de calorifer. Este adevarat ca aceste procente sunt doar pentru sezonul 2010-2011, urmand ca apoi sa se stabileasca exact procentul, dar este prea mult. Daca pentru caloriferele din partile comune ale blocului este logic sa platesti, pentru tevile ce-ti trec prin apartament nu este logic. Prevad ca o sa fie multe procese pe aceasta tema si cei cu centrale proprii o sa castige aceste procese si cheltuielile ar trebui sa le plateasca desteptii care au facut aceasta reglementare. S-auzim si de bine!

| mgtow a răspuns:

Eu le tai capu la nenorocitii aia cum sa ia taxe pentru ca ai centrala si trebuie sa platesti si la vecin me cago en sus muertos de jigodii au noroc ca nu-s in tara daca eram acolo era vai de ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dannyjj / nu pot raspunde de pe contul meu deoarece nu am si nu vreau cont.
Se pare ca nu sti ce inseamna un bloc de locuinte, cum a fost gindit si proiectat, ce inseamna un sistem de incalzire centralizat, cum a fost proiectat si cum functioneaza.
Cei ce se debranseaza, practic strica atit functionalitatea sistemului de incalzire cit si echilibrul termic al cladirii. Este prea mult de explicat aici, pe scurt.
Nu inteleg ce lovesc " pe la spate ", eu doar explic.
Este explicabil ca doriti economie dar nu faceti economie stricind functionalitatea sistemului! Asta nu pricepeti ca apartamentul nu este independent ci face parte dintr-un intreg, prin urmare este normal si logic sa fie folosit asa cum a fost proiectat. Orice interventie la sistemul de incalzire, de apa, de canalizare, ventilatie, structura este ILEGALA. Daca unul mai cu cap pe umeri ar merge in instanta si ar sti ce sa prezinte, a doua zi ar fi desfintate toate centralele.
Va mirati? Degeaba, asa este. Toate centralele din blocuri sint ilegale si este extrem de simplu de demonstrat. Toate " aprobarile " care s-au dat sint nule deoarece nu respecta legile.
Din pacate asta este situatia, din fericire am centrala dar nu stau la bloc! ( adolf )