De analfabeti.
E atat de simplu.
Din cei 2 milioane care au votat ce au votat pun pariu ca 1 milion nici nu stiau cine e si nici nu au avut capacitatea sa caute.
Si totusi sa nu comparam cu campania lui Iohannis, ca la aia te refereai. Aia pur si simplu a fost o campanie electorala organica purtata in mediul online, nu a fost o manipulare nesimtita si pusa la punct de diverse alte puteri
Este greseala unora (ca nu toti sunt asa) ca nu se informeaza si din alte surse si ca voteaza in necunostinta de cauza, vezi si cu Georgescu, multi dintre votantii lui nici nu stiau despre cine este vorba.
Pentru ca suntem obisnuiti sa ne luam raspunsurile direct din prima sursa data, atunci cand cautam ceva.
Insa in unele aspecte ( stiinta, politica, istorie, matematica, etc. ) cand trebuie sa verificam informatia, evitam sa mai cautam si alte surse, si o luam de buna pe prima care ne sare in cale. Analfabetismul functional fiind o alta lovitura in crestetul capului.
Pentru ca pe langa ca avem romani ( printre care cateodata ma numar si eu ) care tind sa ia informatiile din prima sursa gasita, mai avem si aproximativ 60% ( vazusem ceva statistica pe undeva ) din romani, care sunt analfabeti functionali ( adica stiu sa citeasca, dar nu inteleg ce au citit ). Sa zicem ca din cei analfabeti functionali, sunt si oameni harnici care ar cauta si in alte surse, dar daca ei pur si simplu nu inteleg informatia citita, e egal cu 0.
Singura schimbare drastica care ar trebui luata in Romania, este in domeniul invatamantului. Sa nu mai treaca clasa oamenii care sunt prosti bata. Si sa se refaca toate programele scolare din toate stadiile de invatamant, incat la final de liceu, elevul sa aiba clar o orientare profesionala si sa nu mai aleaga cu greu o facultate. La final de clasa a 8-a, elevul sa stie clar spre ce domeniu are afinitate si sa aleaga un liceu cu specificul domeniului stapanit. Liceele sa fie strict reformate pentru fiecare domeniu in parte.
Ideea exista si acum la unele licee, dar nu sunt bine puse la punct. In continuare se invata prost si fugitiv.
Chiar nu e nevoie sa te miri de rezultatul a ceea ce s-a intamplat la alegeri si de ce avem in trending pe social media. E ca si cum te-ai mira ca a murit calul de sete, cand el nu a mai primit apa de saptamani bune. Asa suntem si noi romanii. De ce ne mai miram ca suntem imbecili, daca in ultimii ani, nu am primit o educatie buna?
Acum se spune și ca a fost campanie plătită de PSD și PNL și nu creata de boții rusi! Nu știu ce sa cred despre asta
Nu cred ca psd avea vreun interes, cu PNL e clasa situatia, au luat o teapa de la niste firme de marketing care au deviat campania platita de ei
zhenkyn întreabă:
mortalkombat întreabă:
MrBoostRPG2 întreabă: