anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa presupunem ca mergi cu masina si intentionat te bagi intr-o balta de pe drum sa stropesti/murdaresti pe cineva de pe trotuar.
Exista vreo contraventie legala? Presupunand ca pietonul te cunoaste, iar faza a fost filmata dar daca nu a fost filmata si pietonul nu te cunoaste?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, exista aceasta contraventie, este prevazuta de art.2, pct.4 din L.61/1991, rep, in 2014 si se pedepseste cu amenda de la 100 lei la 500 lei.
Sigur ca pietonul poate solicita, pe cale civila, si daune materiale, respectiv inlocuirea sau spalarea hainelor.
Atat contraventia cat si actiunea civila presupune ca pietonul te cunoaste sau cunoaste masina ori a retinut numarul de circulatie sau ai fost prins de vreo camera ori are martori care cunosc ceva prin care poti fi identificat.

| sierra1 a răspuns:

"intentionat te bagi intr-o balta sa stropesti... pietonul te cunoaste, iar faza a fost filmata"

oops, sună chiar a tentativă de omor

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si de ce ai proceda asa? De ce sa stropesti intentionat? Chiar asa de idiot esti? Daca plouă tare afara si din greseala ai stropit pietonii este alta discutie, dar tu sa stropesti intentionat pe cineva de ce sa faci asa ceva? Tie ti ar plăcea sa fi imbracat frumos mergi la birou esti in statie si un cretin te stropeste ca asa vrea p lui.

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sau sa vezi o femeie imbracata elegant office stropita peste tot pana in lenjerie, si intamplarea sa faca ca ea sa nu fie din orasul respectiv, incat sa nu aiba unde a se schimba laughing))
Era doar ipotetic, nu ma gandeam la mine ca nu am nici macar carnet laughing

| Fatamuntilor a răspuns:

Am vazut caa multi soferi ocolesc baltile.
NU ai de unde sa stii daca acel sofer te-a stropit intentionat, desi am fost stropita de mai multe ori.
Dar nu m-am gandit sa consum resurse si timp pentru asta.
Am pus o intrebare asemanatoare pe un alt site.Cineva mi-a raspuns ca a stropit pe profesoara copilului ei din greseala.A oprit, si-a cerut scuze, iar a doua zi a trimis flori prin copil.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Da, stiu ca a fost odata o stire in care s-a zis ca e o lege care zice ca astia care fac chestii de genul asta vor fi amendati cu nu stiu ce suma. Nu stiu legea, articolul, etc etc dar ea exista si e aprobata

| Alexuţ02 a răspuns:

Depinde strict de politistul / sectia la care faci plangere, unii te pot lua la misto, altii pot lua masuri pe baza probelor video din zona aceea. daca se duce Andrei de la scara 3 si spune ca tu *Spooky* l-ai stropit cu masina intentionat... nu prea vad ce poti patii daca nu prezinta dovezi, poate doar sa ti faca o mustrare orala politistul daca te vede vreodata

(Strict parerea mea despre caz)

| sabin89 a răspuns (pentru Alexuţ02):

* pati

| Alexuţ02 a răspuns (pentru sabin89):

Raspunsul meu era pentru baiatul care are nevoie de el, daca am facut o greseala si nu am fost atent, vina mea. cred totusi ca a inteles ce voiam sa spun