@shery, ai dreptate in privinta evaluarii psihologice. Individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se stabileste de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, in functie de conduita, personalitatea, varsta, starea de sanatate si posibilitatile de reintegrare sociala ale persoanei condamnate.
In cazul in care se constata ca sufera de claustrofobie, in timpul executarii pedepsei (cam asa se practica), va beneficia de liberare conditionata, gasindu-se motive sa nu execute pedeapsa. Daca se stabileste initial ca nu suporta detentia, poate beneficia de o condamnare cu suspendare (poate, nu e obligatoriu, dar la individualizarea pedepsei se tine seama se asta).
Exista teste psihologice casa se verifice daca o persoana este claustrofoba sau nu... cred
Pai asa poate zice oricine ca e claustrofob numai ca sa capete o celula mai faina
Face. dar ii repartizeaza o garsoniera confot sporit. ii pune si niste gratii la intrare pentru a nu fi deranjat si pentru propria securitate, sa nu pateasca ceva.Shery draga habar nu am.chiar as fi curios si eu. dar multi nu suporta detentia la noi in tara de la o vreme incoace.asa ca ...sa vedem cunoscatorii in ale legii.