| skirlex a întrebat:

Sa raspunda cine se pricepe, mama mea are 2 frati si parintii lor nu mai sunt in viata, succesiune nu este facuta, mama mea vrea sa vanda un pogon de pamant se poate?, am inteles ca daca cei 2 frati renunta la acea parte de pamant sau cum este?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, cu conditia ca la partajul succesoral sau partajul de dupa succesiune respectivul teren sa revina mamei tale si daca este de acord cumparatorul, sa cumpere in aceste conditii.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar daca fratii ar renunta la succesiune mama ta tot nu poate sa vanda terenul prin act notarial autentic deoarece nu este proprietar tabular, respectiv nu are dreptul de proprietate inscris in cartea funciara.
Este obligatoriu sa faca procedura succesorala si, dupa inscrierea certificatului de mostenitor in CF, va putea vinde legal.

| skirlex explică (pentru Ioandelasal):

Dar cu chitanța de mâna, si cu 3 martori?

| Ioandelasal a răspuns (pentru skirlex):

Actul sub semnatura privata valoreaza doar ca antecontract de vanzare-cumparare.

Adica se poate face asta pana se face succesiunea nu?

Daca sigur este asa cum zici, mersi mult omule

| Ioandelasal a răspuns (pentru skirlex):

Da, se poate, cu conditia ca la partajul succesoral sau partajul de dupa succesiune respectivul teren sa revina mamei tale si daca este de acord cumparatorul, sa cumpere in aceste conditii.

| panther2007 a răspuns:

Mama ta nu poate sa vanda nimic fara sa aiba masa succesorala facuta, cat despre fratii ei trebuie sa cedeze in favoarea mamei tale