Ca sa ajungi cancelar in Germania trebuie in primul rand sa fi cetatean german, cu facultate si masterat terminate in Germania, sa ai peste 40-50 de ani, iar in anii aia sa fii lucrat in functii foarte inalte din Germania.
Un copil roman nu are sanse sa ajunga cancelar in Germania!
Orice cetatean german poate fi cancelar, nu e rau sa tintesti sus si sa sari, pana unde vei putea ajunge depinde de talent, noroc si circumstante.
Emigratia romana in Germania este ENORMA, a doua dupa sirieni, deci ai zone cu o mare majoritate de romani, sunt deja multi politcieni romani in Germania, deci nu e un vis. Chiar daca nu ajungi cancelar, poti ajunge parlamentar fie in parlamentul local (Landtag) al landului unde locuiesti fie chiar in parlamentul national (Bundestag)
Pasii ar fi in ordine numerica, odata ce ai ajuns in Germania si astepti sa faci "vechimea" necesara pentru acordarea cetateniei:
1-2-3-4) LIMBA GERMANA! prima si cea mai mare problema, ca persona publica vei fi analizat si observat cu multa atentie si in Germania nu e ca in Romania sa fii (sau sa pretinzi ca esti) semi-analfabet, ca asa ti-au zis consultantii ca da bine la votanti.
Germanii sunt foarte mandri de limba lor si nu accepta politicieni vorbind stricat, am vazut politicieni germani turci, arabi, chiar si africani, vorbesc cu oarecare accent, dar absolut perfect gramatical, altfel nu-i baga nimeni in seama si nici partidul nu-i promoveaza. Ca strain se vor uita si mai atent.
Fara C2 minim si cu exercitii cu profesor nativ, poti sa abandonezi ambitiile politice. tine minte ca Parlament insemna "loc unde se discuta", poti sa fii cat de inteligent, daca nu stii sa te exprimi rapid si clar pe problema poti sa renunti de acum.
5) Presupunand ca esti OK cu limba, trebuie sa stii istoria si structura societatii germane la perfectie, cum functioneaza sistemul politic si social, cum sunt organizate institutiile de baza, partidele, Constitutia Germana (asta o poti comanda in cateva limbi si primi gratuit!) si legile de baza. Astea le faci la liceu, universitate si studiu personal.
6) Din datele de la 5) ai analizat deja platformele politice ale partidelor, vezi care se muleaza pe principiile tale personale, te duci la filiala locala si te inscrii la organizatia de tineret. te vor testa verbal si unori chiar scris ce stii despre partid si de ce vrei sa te inscrii. Cotizatia e nula sau minuscula.
7) Participi la activitatile partidului, de la pus afise, la impartit pliante, la intalnirile organizate cu cetatenii, traduci si ajuti cu birocratia romanii rezidenti in zona, ca sa te stie si sa duca vorba si
demonstezi conducerii de partid ca stii sa lucrezi cu oamenii si aduci votanti.
8) In functie de rezultatele personale si ale partidului vei fi promovat in organizatie, treci de la tineret la organizatia de baza si usor, usor, urci in ierarhie. Evident trebuie sa iti faci relati si sa lingusesti pe cine trebuie, dar politica e o arta a compromisului.
9) Iti revii din vise, termini liceul si te angajezi la Lidl si in 2-3 ani poti ajunge sef de magazin, e tot in fel de cancelar german, dar mai mic.
Multa bafta!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
dianasolomon întreabă:
Dragos9702 întreabă: