Poti cumula pensia cu salariul, asa ca o sa primesti pensia de urmas si fiind angajat, conform L.263/2010, citez:
"ART.84.Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b)."
Pai tocmai ne-a spus ca face postliceala, deci se incadreaza la litera b.
Nu stiu cum face postliceala si este incadrat in munca, n-am auzit de postliceala la frecventa redusa sau seral.
Nu exista restrictii in acest sens si de obicei cursurile la postliceala sunt puse dupa amiaza, tocmai pentru ca majoritatea elevilor lucreaza.
Pensia de urmas nu se cumuleaza cu salariul.
Esti sigur? Eu nu stiu, dar unii zic ca se poate:
http://desprepensie.blogspot.ro/......ie-cu.html
Ai perfecta dreptate si am gresit, stiam numai de primele 3 categorii de la art.118.
Imi cer scuze ca am gresit partial raspunsul, in cazul tau poti cumula pensia de urmas cu salariul, conform L.263/2010, citez:
"ART.118.(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b)."
Asa fiind vei primi in continuare pensia de urmas, daca prezinti o adeverinta de la scoala postliceala.