| rovali21212 a întrebat:

as vrea sa stiu ceva.Am 15 ani si vreau sa imi iau scuter stiu ca a aparut noua lege care interzice sa se circule cu mopede pe soselele publice deoarece trebuie sa ai permis.Dar daca nu ma plimb pe soselele publice cum este ::: am voie?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este vorba de sosele ci de drumuri publice, acestea sunt toate drumurile, oricum s-ar numi, cu exceptia celor care nu sunt publice si sunt semnalizate ca atare. Ai putea circula cu el doar in curte sau pe campuri, daca te-ar lasa cineva.
Deocamdata pentru cele care se incadreaza la categoria moped trebuie sa ai 16 ani si certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera. Ce o sa fie pe viitor vom vedea, nu a aparut inca nici o lege in sensul celor spuse de tine, este doar o propunere. Numai bine!

| rovali21212 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi mult dar nu o sa intre legea in vigoare care spune ca trebuie sa ai permis

| Ioandelasal a răspuns (pentru rovali21212):

Inca nu se stie, propunerea urmeaza sa fie discutata de parlament si nu se stie daca si cand va fi aprobata. Oricum legea se aplica doar pentru viitor, nu retroactiveaza.

| rovali21212 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi mult

| kidutzq a răspuns:

Toate soselele sunt publice baiete. asta doar daca nu ti-ai tras strada in curte. tu pana la 16 ani nu ai voie sa circuli cu mopedul. legea aia cu permisul pentru moped inca nu a intrat in vigoare, se vehiculeaza ca anul viitor din ianuarie va intra, dar ramane de vazut.