| adiTzaa19 a întrebat:

Sunt baiat, am 16 ani si imi puteti spune daca la 16 ani pot sa am un scuter? pot sa o conduc fara permis? un coleg de scoala de al meu are scuter si vine pe el la scoala..are tot 16 ani, si ma gandeam k poate pot imprumuta scuterul lui varumiu sa merg pe el la scoala.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa obtii permis de categoria AM, daca scuterul se incadreaza la moped. Daca mergi pe drumurile publice fara permis este infractiune, pedepsita cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.

| DeyCj a răspuns:

Dacă deții permis de conducere da, dacă nu bicicleta. Însfârșit văd și eu o lege normală în țara asta care stârpește scuteriștii inconștienți de pe drum, adică cei ce habar nu au de regulile de prioritate și din incoșiență taie calea autovehiculelor.Succes

| NevastuicAaA a răspuns:

Ai nevoie de permis.Asa spune noua lege.
Sunt 2 puncte care le poti face de la 16 ani si poti sa conduci scuter, dar nu mai stiu care...
Daca te prinde politia pe un drum public(orice strada cu nume) iti deschide dosar penal!
Chiar daca ai 16 ani, se considera o infractiune si se pedepseste cu puscaria, daca scpai fara puscarie oricum iti pateaza cazierul.

| iosif8 a răspuns:

Trebuie sa ai scuter. da si trebuie permis