anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sal tpu.am si eu o mica intrebare.astazi am dat examenul pentru proba practica(conducere) si am fost admisa.a verificat cineva in calculator si figurez cu permis de conducere, dar nu am nici dovada nici permisul deocamdata.luni o sa imi dea dovada. daca ies in trafic cu masina ce se poate intampla in caz ca ma opreste politia? scuzati categoria dar am nevoie de un rasp urgent

Răspuns Câştigător
| defibrilator a răspuns:

Daca iesi in trafic ara permis asupra ta, dar figurezi in sistem cu permis iai in cel mai rau caz o amenda contraventionala pentru ca nu ai actele asupra ta, undeva pana in 50 ron, fara puncte si fara repercursiuni ulterioare

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu ai dovada si nici permisul amenda este de la 420 lei la 560 lei, pentru neprezentarea actelor necesare, asa ca stai pana primesti dovada ori permisul. Numai bine!

| defibrilator a răspuns (pentru Ioandelasal):

In prezent nu se mai da dovada, ci direct permisul, nu stiu de unde ai scos-o p-asta cu dovada...

| Ioandelasal a răspuns (pentru defibrilator):

Din legislatia rutiera, respectiv OUG nr.195/2002, citez:
"ART.23.(1) Dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai pe drumurile publice il are numai persoana care poseda permis de conducere valabil, corespunzator categoriei ori subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada inlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie."
Ma intreb si te intreb de unde ai scos tu amenda de 50 lei, cand punctul de amenda este acum de 70 lei, asa ca nu exista amenzi mai mici.

Ok, asta am uitat ca s-a marit valoarea punctului de amenda, dar articolul cred ca e depasit, eu am luat opermisul in 2007 din 2002 pana in prezent s-a modificat legislatia rutiera de 2 ori asa, radical, ca sa nu mai vorbim de evidenta electronica a persoanelor si inclusiv a posesorilor de permis de conducere, daca esti prins fara acte asupra ta se verifica in baza de date si esti sanctionat cu un minim pentru circulatie fara actre asupra ta

| Ioandelasal a răspuns (pentru defibrilator):

Tipule vinzi castraveti la gradinar. Articolul nu este depasit. Sunt jurist si stiu de modificari. Prevederile din OUG 195/2002 sunt cele existente in prezent, daca nu ma crezi te poti uita pe drpciv.ro, acolo este forma la zi a actului. Eu le-am luat dintr-un program de legislatie, forma actualizata la zi.
Amenda este asa cum am spus eu si este amenda pentru neprezentarea actelor.

Prietene, eu nu am zis ca nu stii, ziceam doar ce stiu eu, daca esti in domeniu, ma retrag, daca tu nu stii, atunci de unde sa stiu eu? eu stiu ce mi-a zis instructoruil in ultima ora de conducere ca l-am intrebat in mod expres... imi pare rau, inocenta, daca te-am dezinformat, daca omul e intr-adevar in domeniu, asculta-l pe el practic eu am condus fara permis cateva zile, pana cand mi-a fost eliberat, ma bucur ca nu m-au oprit, ca aveam o surpriza neplacuta, se pare...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dovada tine loc de permis.Dar ce legatura are cu Dragoste si sex?

| Carlos_Roberto_1995 a răspuns:

Pai draga. daca ai dovada, e ca si cum ai avea deja permisul daca eu arati unui politai. aia este permisul tau provizoriu pana iti vine cel de "plastic". deci nu ai dc sa iti faci griji. dal vrei sa mai vbm rbt_carlos88

| ochiudej a răspuns:

Cum ai verificat daca figurezi cu permis? pe net sau unde? pls zi-mi si miestraight face