Femeia dupa decesul sotului devine mostenitor deplin si poate alege cui ii lasa mostenire cum la fel de bine poate sa imparta in mod egal amandurora.Raspunsul este da, se poate!
Eu cred ca u glumesti, nu stau sa iti explic ca nu o sa pricepi si o sa zici ca nu stiu ce vb, dar ti-as sugera sa arunci o privire aici : http://www.successions-europe.eu/......-how-much/
Daca sotul decedeaza nu femeia lasa mostenire, aceasta se face dupa sotul decedat, de catre un notar public sau prin judecata, daca mostenitorii nu se inteleg.
In mod legal sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din masa succesorala iar cei 2 copii impart restul de 3/4 in parti egale, sotia nu poate schimba aceste cote legale.
Abia dupa aceea, pentru caz de moarte, ea poate face un testament si sa lase mai mult din bunurile ei unui fiu, cu conditia sa nu incalce rezerva succesorala, care este de jumatate din cota legala.
Cum se impart exact bunurile revine mostenitorilor sa se inteleaga.
Daca femeia a mostenit si devine bunul ei da ea poate alege cui lasa casa, insa si celelalt copil are dreptul la o cota parte legala din mostenire (in functie de cati mostenitori sunt).
Are dreptate ionutzsteaua86, sa-i dai funda. eu n-am fost la fel de rapid cu raspunsul.
anonim_4396 întreabă: