| gaMess a întrebat:

Sall all sunt angajat ai firmei xxxxxxx. SRL si n-am mai primit salariu din decembrie... de 2 luni stau acasa dar in acte sunt inca angajat nu am semnat nimica sefu-l meu mi-a spus sa scriu demesia dar nu am vrut so scriu pana nu primesc salarile din urma happy sunt angajat cu acte in regula ce pot face in acest caz? pot depune o plangere sau ceva tot ce ma intereseaza este sa recuperez bani din lunile din urma Muttumesc

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu-ti da demisia, daca ti-o dai nu vei beneficia de somaj. Daca firma respectiva si-a redus activitatea si nu mai are nevoie de tine poate sa-ti desfaca CIM si sa te trimita in somaj. Solicita plata salariului pentru perioada in care ai lucrat si daca nu o fac de buna voie poti sa-i dai in judecata.

| DoarImpreuna a răspuns:

O reclamație la ITM ar declansa un control la patronul tau și ai putea primi un raspuns oficial si avizat. Vezi sa nu iti fi desfăcut contractul prin decizie unilaterala intre timp pe motive de disciplina sau desfiintarea postului.

| gaMess explică (pentru DoarImpreuna):

O sa discut cu el el mai zis ceva de genu-l sti ca nu avem de munca... si ca e greau chiar ne pare rau sati scrii si tu demisia si banii o sa ti dau peste 1 luan 2 cand fac rost de iei happy cam asa a fost rapunsul din partea lui

| darrio2007 a răspuns:

Esti sigur ca mai esti angajat? Ai mai fost pe acolo? Te-a trecut nemotivat in acest timp.Pentru ca nu ai vrut sa semnezi demisia.In modul cum ar fi vrut el.Il poti da in judecata cu conditia sa dovedesti cu acte ca ai lucrat la firma xxxx si suma datorata catre tine.

| gaMess explică (pentru darrio2007):

Nu nu am mai fost pe acolo pentru ca nu avem ce sa facem am stat acasa o perioada de timp Ultima data adica in luna decembrie am concediu fara plata 2 saptamani dupa aia am mai muncit 2-3 zile am mai stat 1 saptamana iar 2-3 zile si dupa aia de atuncea stau acasa pana cand m-a sunat sa-mi dau demisia acte nu am semnat nimica cas in concediu sau vreun fel de act demisie sau ca m-a dat afara happy Banuesc ca nu are cum sa ma dea afara fara ca eu sa semnez? asta ar fi logic si 2 la mana trebuie sa fie un motiv

| darrio2007 a răspuns (pentru gaMess):

Motivul este ca nu te-ai prezentat la munca.Trebuia sa te duci atunci cand ai fost chemat pentru demisie sa clarifici lucrurile. Faceai o cerere de demisie cu acordul ambelor parti.Sau cereai sa te dea la somaj. Daca aveai dreptul.Acum el poate scrie orice in contractul tau.Si pierzi niste drepturi.

Nu m-a chemat la munca sa discutam despre asta mi-a zis sa imi dau demisia si sa o las la cineva nici cum lui sa eu dau lu nu un alt baiat ca eu da el

Prostia mea a fost ca am zis hai ma cas de treaba, si na sa continui sai cred ca nau bani, si sa astept ca au promis ca mi dau iei, sa sper ca o sa revina totu la normal dar se pare ca in Romania nimica nu se merita tot ce faci trebuie sa faci numai pentru tine... in cazul asta se mai poate face ceva sau suna ceva de genul " alt roman care munceste degeaba"

Si ce ai facut? Ai scris demisia si ai dat-o altui baiat? Aveai dreptul si la preaviz.

Nu, nu am scris nicio demisie am incercat sa vb cu sefu dar nu raspunde la tel

Du-te mai bine direct la el.