| ghiunei a întrebat:

Sall, am 18 ani si vreau sa dau de permis

asa vrea sa intreb urmatoarele intrebari sunt curios

as vrea sa stiu cand te duci sa te inscri si dupa aia cand te invata prof, cate te tine ala casa te invata. sau mi-a zis altu ca nu te baga la sala pana nu esti pregatit

dupa aia vreau sa-mi dati sfaturi iau un chestionar dupa chestionaru ala invat acasa da vreau sa stiu sal invat de la cal la coada intrebarile sau sa bifez cate 26 pe care le vreau

Răspuns Câştigător
| raluk27 a răspuns:

Deci este o carte mare, groasa, galbena ( ultima oara cand am dat eu) si care se gaseste in librarii. Faci rost de ea, citesti inainte tot ce inseamna legislatie rutiera si apoi te apuci de facut chestionare. Ideea este sa parcurgi toate intrebarile de 2-3 ori, si rezolvandu-le, iti vor ramane in cap si raspunsurile. In prima faza, incearca sa le faci singur, dupa ce ai citit legislatia, sa vezi ce ai inteles, fara sa te uiti la sfarsit. Deja a 2-a oara nu mai ai nevoie de raspunsuri (poate doar sa te verifici), ca totul e logic si te prinzi singur. La sala 26 din acele intrebari sunt din carte. Periodic, instructorul o sa te cheme la scoala de soferi sa rezovi chestionare, ca sa te verifici (e un fel de simulare).

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este sa inveti OUG 195/2002 (Codul rutier), republicat, cu md. si compl. ulterioare si Regulamentul de aplicare aprobat prin HG 1391/2006 si apoi sa faci chestionarele de pe drpciv.r0 si asa vei fi bine pregatit. Succes!

| harciog a răspuns:

Cred ca e vorba si de asa cum a zis domnu legist de a invata codul rutier pentru deprinderea unei anumite logici in circulatie dar si de chestionare pentru a te obisnui cu atmosfera de examen.In momentul in care ai gresit un rezultat in chestionar nu trebuie sa te multumesti cu raspunsul tip grila ci te duci imediat in codul rutier si vezi logica si de ce ai gresit.

| DjSannan a răspuns:

Pe scurt.....invata ca e spre binele tau

| Lumydee a răspuns:

Buna, perioada de scolarizare este de minim 5 saptamani (in prima saptamana se predau cursuri de legislatie, iar in urmatoarele 4 saptamani faci orele de conducere). Teoretic, la sfarsitul perioadei de legislatie se da o testare, exact ca la examen. Orele de conducere incepi sa le faci dupa ce promovezi aceasta testare. La sfarsitul perioadei de scolarizare (de minim 5 saptamani) se da o noua testare, daca obtii punctajul primesti dosarul si te poti programa la examen.
Trebuie sa inveti Codul rutier si sa faci chestionare pe www.drpciv.ro