Deci este o carte mare, groasa, galbena ( ultima oara cand am dat eu) si care se gaseste in librarii. Faci rost de ea, citesti inainte tot ce inseamna legislatie rutiera si apoi te apuci de facut chestionare. Ideea este sa parcurgi toate intrebarile de 2-3 ori, si rezolvandu-le, iti vor ramane in cap si raspunsurile. In prima faza, incearca sa le faci singur, dupa ce ai citit legislatia, sa vezi ce ai inteles, fara sa te uiti la sfarsit. Deja a 2-a oara nu mai ai nevoie de raspunsuri (poate doar sa te verifici), ca totul e logic si te prinzi singur. La sala 26 din acele intrebari sunt din carte. Periodic, instructorul o sa te cheme la scoala de soferi sa rezovi chestionare, ca sa te verifici (e un fel de simulare).
Parerea mea este sa inveti OUG 195/2002 (Codul rutier), republicat, cu md. si compl. ulterioare si Regulamentul de aplicare aprobat prin HG 1391/2006 si apoi sa faci chestionarele de pe drpciv.r0 si asa vei fi bine pregatit. Succes!
Cred ca e vorba si de asa cum a zis domnu legist de a invata codul rutier pentru deprinderea unei anumite logici in circulatie dar si de chestionare pentru a te obisnui cu atmosfera de examen.In momentul in care ai gresit un rezultat in chestionar nu trebuie sa te multumesti cu raspunsul tip grila ci te duci imediat in codul rutier si vezi logica si de ce ai gresit.
Buna, perioada de scolarizare este de minim 5 saptamani (in prima saptamana se predau cursuri de legislatie, iar in urmatoarele 4 saptamani faci orele de conducere). Teoretic, la sfarsitul perioadei de legislatie se da o testare, exact ca la examen. Orele de conducere incepi sa le faci dupa ce promovezi aceasta testare. La sfarsitul perioadei de scolarizare (de minim 5 saptamani) se da o noua testare, daca obtii punctajul primesti dosarul si te poti programa la examen.
Trebuie sa inveti Codul rutier si sa faci chestionare pe www.drpciv.ro