| mihaitza584 a întrebat:

Sall de curand mi-am cumparat un ATV 125cc.am 13 ani, ce patesc daca ma prinde politia.

ps:nu umblu pe strada, si mi l-au cumparat parintii funda+vot

Răspuns Câştigător
| ovidiu8msn a răspuns:

Daca umbli pe drumuri publice tu nu patesti nimic. Ai sub 14 ani. Raspund parintii tai. In schimb daca te plimbi pe camp sau oriunde altundeva nu are nimeni treaba cu tine.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar daca ai circula pe drumurile publice tu nu patesti nimic, esti minor sub 14 ani si acestia nu raspund penal si nici contraventional.
In schimb parintele care ti-a incredintat ATV-ul poate fi condamnat la inchisoare de la 1 an la 3 ani.
Daca nu circuli pe drumurile publice atunci nimeni nu pateste nimic. Conform legislatiei rutiere prin drum public se intelege "orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;"

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca te plimbi pe camp sau ori alt loc care nu e drum public nu patesti nimic.

daca te plimbi pe un drum public parintilor tai li se va face un pic de dosar penal.

| StefanRadu5846825 a răspuns:

Mihaitza tu esti multumit de el ca vreau si eu sa imi iau am 14 ani si cred ca ar fi perfect pentru mine... o parere ceva se stica repede sau nu trage ceva da-mi un mesaj te rog

| DaRkZoN3 a răspuns:

Patesti amenda

| Luci_Lucian_1986 a răspuns:

Da platesti o mare amenda iti sechestreaza a.t.v-ul si ti se retrage dreptul de a mai face vreo scoala de soferi plus ca o sa mai ai si cazierul patat parerea mea astamparate k e mai bine asa