Ai nevoie de cartea de identitate si de o declaratie notariala autentica, data de ambii parinti, prin care isi dau acordul de pleci in Bulgaria si indica un insotitor major, poate fi si prietenul de familie daca are peste 18 ani. Acesta trebuie sa aiba si un certificat de cazier judiciar valabil.
Ție, nu. Dar celui ce te însoțește, dacă nu vin și părinții tăi cu voi, îi vor fi cerute la frontieră o procură / declarație notarială de la ambii părinți prin care e împuternicit(ă) să te însoțească și o adeverință de cazier judiciar.
N-ar fi rău să ai și o asigurare de sănătate, dar aia NU e obligatorie; poate însă să prindă bine în anumite situații.
Pentru ca mergi cu o persoana,care nu-ti este parinte,iti trebuie DOAR,Cartea de Identitate si o procura data de catre un notar,prin care ambii parinti,cat si acea persoana,isi dau semnatura,ca sunt de acord sa te insoteasca acea persoana de familie,peste granita, dar care trebuie sa fie majora.
Nu iti trebuie nici tie, nici lui, cazierul.
Eu si sotul, am fost cu nepoata minora, de mai multe ori in Bulgaria si nu am avut nevoie de cazierul niciunuia.