Persoana de la care ai auzit stia ceva dar nu chiar exact.
Conform Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, citez:
"ART.74.Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.
ART.75.Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării."
Indicatorul social de referinta este de 500 lei in acest an, asa ca suma acordata conform art.74 este de 1.000 lei iar cea acordata conform art.75 este de 3.500 lei.
Trebuie sa stii ca aceasta se acorda doar daca vei fi angajat in alta localitate si nu se cumuleaza cu indemnizatia de somaj. De asemenea trebuie sa-ti pastrezi locul de munca cel putin 1 an, altfel va trebui sa restitui prima de incadrare sau de instalare, dupa caz.
Atentie mare la descrierea postata de Ioandelasal, citeste si conditiile, nu doar printre randuri. Banii nu se dau pentru ca iti faci mutatie in alt judet, ci pentru ca ai facut efortul de a accepta un job la mai mult de 50 de km de localitatea de domiciliu, motiv pentru care esti constrans sa te muti. Situatia difera de cea expusa de tine in intrebare, e adevarat ca doar pe ici pe colo... prin partile esentiale.
Oh doamne - sper că nu. Și-așa-s prea multe pomeni de la stat și taxele înrobitoare pentru cei puțini care chiar mai produc ceva în țara asta.
Mai ascultati si voi in stanga in dreapta ca romanu nu e prost nu moare de fomae
De acord.Dar daca tot stiai de ce ai mai intrebat aici?
Pentru ca am auzit de la cine va si am vrut sa ma conving
Ok.Pa.
Sigur ca nu, cine a mai scornit-o si p-asta? asa s-ar muta toti si n-ar mai munci nimeni! si eu m-as muta lunar!