Ce ai putea face? Simplu, nu mai plăteşti!
Aia cu izolaţia e o metodă destul de bună având în vedere că se poate pune un repartitor şi demonstra că tu nu beneficiezi în niciun fel de "minunile" RADET/CET/RAT/etc.
cristinelM, tu te-auzi? Cum să-l sfătuieşti pe om să plătească 50 de lei/lună degeaba + căldura pe care şi-o produce singur cu centrala sa de apartament? Păi dă faliment la dracu'.
50 de lei să-i dai de pomană lunar iarna este o sumă mare!
P.S.: Şi totuşi de ce aşa de mult? În blocul în care stau eu alimentarea se face tot prin Regia de Termoficare şi n-am nici repartitoare şi căldura nu a depăşti 100 ron/lună iarna trecută. Tu să dai 50 de ron numa' pentru nişte amărâte de ţevi? Ceva nu e-n regulă!
Servus @thegame! Și prin apartamentul meu trec țevile de încălzire care sunt izolate și pentru care plătesc în continuare. La fel am plătit și eu astă iarnă. Nu am putut face nimic. Norocul meu este că la noi blocul face parte dintr-un experiment unde o firmă le instalează gratuit locatarilor alte circuite, cu nu știu ce fel de centrală (sunt habarnistă în chestiuni prea tehnice) și astfel voi scăpa de țevile care trec prin apartamentul meu.
O zi cu zâmbet să ai!
Mai intai trebuie sa discuti cu administratorul ca s-ar putea sa nu accepte chestia cu izolatia. Daca e de acord, o sa dai multi bani pe izolatie ca trebuie facuta bine sa le convina sa nu le mai platesti caldura care vine pe tevi, dar o sa vezi ca dupa ce pui izolatie tot o sa-ti mai ia jumatate din suma pe tevile de la subsol si mai gasesc ei.Iti recomand sa dai cei 50 de lei, astia ar trebui sa-i dai doar iarna, dar daca te pun sa-i platesti si vara suna la firma de termoficare si daca e ceva in neregula da-i in judecata.
Exista un fel de izolatie pentru acele tevi. Cauta la magazinele de instalatii sau de constructii.