Parintii trebuie sa se adreseze sectiei consulare in cazul pasaportului tau expirat --- vezi anuntul Ambasadei Romaniei in Regatul Unit : http://londra.mae.ro/node/258
P.S. Pentru a te intoarce in Anglia(dupa minivacanta), ca minor neansotit, ai nevoie de o declaratie notariala data de ambii parinti --- declaratia care se poate face tot la sectia consulara a Ambasadei Romaniei din Anglia.
De mana cu parintii la consulat sau cu cine e ingrijitorul tau sa ti se faca o intocmire de intoarcere in tara.
Buletinul si da, te poti intoarce, dar nu mai poti pleca inapoi, pana nu iti faci altul
Am 14 ani si inca nu am dat de bulentin
Atunci certificat de nastere.
La trecerea oricarei frontiere din UE, legitimarea cetateanului roman se face cu o carte de identitate sau un pasaport, ambele aflate in termen de valabilitate. Certificatul de nastere nu este un document de legitimare in acest caz!
Ba da, reprezinta un document de legitimare. Orice tara isi reprimeste cetatenii fie ca au sau nu pasaportul valabil. Problema e ca nu mai poti iesi din tara pana nu iti faci un pasaport nou.
Vorbesc din experienta.
Evident ca orice tara isi reprimeste cetatenii! --- numai ca, la imbarcarea pe avion este nevoie de un document de identificare care, in lipsa CI si a pasaportului, poate fi un titlu de calatorie ( necesar chiar si minorilor!). Nu cred ca vorbesti din experienta!