| TheSniperCat a întrebat:

Salur,dacă i-am arătat un scenariu obscen unui prieten politia îmi poate da amenda pentru asa ceva? Totul a fost o gluma prin care s-a ras și doar i-am arata degetul, plus ca polițistul după m-a controlat mi-a făcut test antidrog și de alcoolemie doar pentru faptul ca i-am arata un deget...e corect?
Recunosc nu a fost cel mai frumos gest în public, însă nu cred ca e legal sa facă asa ceva atâta timp cât omul ala nu face plângere sau politia nu deține ceva la mana în cât sa poată sa sugereze ca a fost ceva cu rea intenție

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poate sa te amendeze, daca a constatat fapta, conform L.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, rep. in 2020, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 2
  Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
  1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora;"

| Simpatic a răspuns:

"Salur,dacă i am arătat un scenariu obscen unui prieten politia îmi poate da amenda pentru asa ceva?"

scenariu obsecen? adica scenariul unui film pentru adulti?
ai vrut sa zici semne obscene!

si da politistul poate sa iti faca multe, amenda este printre elewinking

| ioana748 a răspuns:

Probabil este vorba despre deranjarea ordinii publice.
Poate da amenda.
Nu conteaza daca nu a facut nimeni plangere.
Politia se poate autosesiza si pot testa pe oricine li se pare lor ca ar putea fi sub influența unor substanțe interzise.
Poate ar fi trebuit doar un avertisment, dar se mai intampla si exces de zel.

| Justasimplequestion a răspuns:

Nu prietene laughing... mai ales ca a fost doar o gluma nevinovata, adica tu ai zis ca prietenul tau a ras, pe langa asta la ce prankuri fac altii si cand zic altii ma refer chiar la aia pe care ii vad toti pe yotube, ai fost doar in locul nepotrivit la momentul nepotrivit atata tot nu iei amenda pentru asa ceva, sau una foarte mica btw dar nu mi se pare "normal" sincer nu stiu vreau sa zic daca o sa iti dea ...gandestete putin